een stap terug

De dag is weer heel emotievol geweest.  Deze voormiddag waren we heel optimistisch en dolgelukkig omdat Elselien van de beademing af was.  In de loop van de namiddag werd echter duidelijk dat ze het toch wel moeilijker kreeg.  Er werd extra zuurstof gegeven.  Eerst 4 liter per minuut, nadien 10 liter per minuut.  Ook dit bleek onvoldoende.  Er werd overgestapt op de bpap.  Dit is de non-invasieve beademing die ze thuis had.  Dit lukte even, maar al snel ging haar toestand weer achteruit.  Deze avond vond iedereen dat het zo niet verder kon.  Ze had de hele dag nog niet geslapen en was doodop.  Doordat ze echter zo naar adem moest snakken en haar borstkas enorm op en neer ging, kan ze niet inslapen.  De artsen hebben dan beslist om de invasieve beademing weer op te starten.  Elselien zelf was ook vragende partij, ze voelde heel goed aan dat het zo niet verder kon.  Ook haar saturatie daalde vrij snel.  Nu zit de tube weer in haar luchtpijp en is ze weer licht gesedeerd.  Dit geeft voor haar meer rust, ook naar donderdag toe en ook wijzelf kunnen weer wat bekomen.

Het was weer maar eens heftig vandaag.  Hopelijk krijgt ze morgen veel rust zodat ze weer op krachten kan komen.

12 gedachten over “een stap terug”

 1. Kom op! Helaas gaat iets nooit in 1 keer vooruit. Soms is het 3 stappen vooruit en dan weer 2 achteruit. Dat is nog steeds 1 stapje vooruit. Dat lees ik gelukkig toch tussen de regels door. Elselien, zet ‘m op! Ik heb veel respect voor jullie dochter en voor jullie als gezin.

 2. Elselien, Ilse en Peter,
  Ik heb altijd al gemerkt welke bijzondere krachtige mensen jullie zijn. En deze moed kunnen jullie nu ook wel gebruiken in deze heftige periode. Ik hoop op zoveel goeds voor morgen !

  Vele groetjes
  M.Blondia

 3. Jullie gevoelens moeten alle kanten uit gaan, vaak een heel vuurwerk maar de bouquet is precies nog ver weg. Heel veel sterkte en we denken aan jullie heel de tijd maar zeker ook morgen! x

 4. Heel veel sterkte ! wij duimen, bidden en onze kaarsen blijven branden. Blijf – samen met alle mensen van dichtbij of veraf – hopen en geloven dat alles goed komt !
  Heel veel succes voor morgen !
  Ingrid en familie

 5. Onze gedachten zijn aldoor bij jullie. Onze bewondering voor zo veel moed, doorzettingsvermogen,…ik kan het niet voldoende omschrijven.
  Ik zal morgen een speciale kaars laten branden en zal voortdurend aan jullie denken. Heel veel sterkte!!!!!!!!!!!!!!

  Lieve groetjes.

 6. Wat jullie nu moeten doorstaan, laat me niet los. Mijn gedachten zijn heel de dag door bij jullie…
  Ik duim heel hard mee voor morgen en later. Veel sterkte aan heel het gezin!
  An

 7. Vreselijk om te horen dat het weer minder goed loopt… Wat een angsten en stress hebben jullie en Elselien weer moeten doorstaan… Pfff
  Blij wel dat jullie gisteren weer even haar stem gehoord hebben al was het fluisterend…
  Hopelijk een rustigere dag vandaag, zoals je schrijft…
  In gedachten en gebed bij jullie xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *