ze vecht voort

Ze vecht nog steeds keihard, die dappere meid van ons.  Ze heeft het nochtans verre van gemakkelijk.  De hele dag heeft ze gevochten om voldoende zuurstof binnen te krijgen.  Ondertussen wordt ze wel weer ondersteund door de bipap.  Ze wordt dus beademd, maar dit heeft ze echt wel nodig.  Zij zelf geeft aan dat ze liever de buis terug wil. We begrijpen dit wel, want je ziet haar borstkas bij elke ademteug op en neer schokken.  Ze doet het trouwens niet slecht.  Haar saturatie blijft mooi boven de 90% en haar hartslag schommelt meestal rond de 90.  Alleen haar ademsnelheid is soms nogal aan de hoge kant.  We hopen allemaal dat ze het deze nacht volhoudt.  Als dit haar lukt om de komende uren door te komen, ziet het er goed uit.  Ze zal dan nog een hele tijd de ondersteuning van het masker nodig hebben, maar dit is toch minder belastend dan een canulle.  Dokter Najafi is in elk geval deze nacht beschikbaar als het nodig mocht zijn.  nu slaapt ze.  Ze hebben haar iets gegeven zodat ze rustig kon worden en in slaap zou vallen.

En wij, wij proberen te blijven geloven dat het goed komt, maar het is zo verdomd moeilijk als je je kind zo een strijd ziet leveren.

8 gedachten over “ze vecht voort”

 1. Dag Ilse en Peter,

  We hebben zo met Elselien te doen. Ze is een doorzetter en haar kracht zal haar er zeker bovenop helpen. Moeilijk, maar ze komt er wel. Blijven geloven en hopen is nu het belangrijkste en zorgen dat jullie het ook kunnen vol houden.
  Warme groetjes
  Luc en Rita

 2. Blijven zo voort doen Elselien ik ben heel fier op je en blijf hopen dag het goed komt met he ik mis en kom zeker wel eens langs dikke kussen louise

 3. llse ik kan het mij inbeelden hoe verdomd moeilijk het is.
  Om jullie er zo door te trekken.
  En om Jullie sterk te houden voor jullie kids.
  Wij denken elke dag aan jullie XXX

 4. ilse en peter ,elselien is een vechtertje een dappere meid,maar voor jullie als ouders moet het verschrikkelijk zijn om van de z ijlijn toe te kijken en niets meer kunnen doen dan haar steunen,je zou zo haar plaats innemen en haar verlossen van al dat leed.veel moed en sterkte voor jullie allemaal dikkke kussen suzanne

 5. De beproeving die Elselien, en jullie allemaal doormaken is enkel te dragen door de stevigste schouders. Wij wensen dat jullie de kracht hebben om overeind te blijven in al die bange dagen. Geloven en hopen is alles wat we kunnen doen voor haar.
  We volgen het nieuws op de voet, en kunnen alleen maar steunen door in gedachten mee te leven. Een dikke zoen aan dat dappere vechtertje !!
  dikke knuffels,
  Sabine , Dirk, Lien, Elke,en Ine

 6. Wat een gevecht! Jullie kleine muis is super sterk, dat kan niet anders… Als je kijkt wat ze alleen al de voorbije weken allemaal te doorstaan kreeg… Niet te doen… Het moet verschrikkelijk zwaar zijn voor ieder van jullie, ook voor broer en de zussen 🙁
  En dan besef ik nog heel goed dat we maar de grote lijnen weten, het niet zien gebeuren allemaal en het gaat dan nog niet om je eigen kind… Pfff… Het moet voor jullie als ouders inderdaad verdomd moeilijk zijn
  We kunnen maar hopen dat jullie ook zelf voldoende ondersteuning blijven krijgen om dit alles, deze gezamenlijke strijd te kunnen blijven volhouden. Draag goed zorg voor jullie kleine muis, maar ook voor mekaar! Elselien en de andere kids hebben jullie nog lang nodig! Als we iets concreet kunnen doen, gewoon zeggen he!
  X
  Kirsten Kris Jesse en Marieke

 7. Het is als in een soap, elke dag ben je benieuwd naar het vervolg, met de hoop dat alles goed verloopt. Het moet verdomt moeilijk zijn om alles te kunnen combineren. I.Z en de zorgen thuis voor kids die stilaan in de blok komen. Blijf ze allemaal koesteren en voelen dat je er voor hen bent. We denken veel aan jullie. Als Elselien thuis is breng ik haar zeker een cadeautje “lego”!
  Ook kent ze me niet een dikke knuffel voor die sterke meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *