ze houdt het vol

IMG_0062

Iedereen is zo trots op onze dochter.  Ze heeft het de hele nacht volgehouden en ook overdag heeft ze doorgezet.  De instellingen van het toestel zijn nog eens aangepast zodat het nog wat meer ondersteuning geeft.  Ze krijgt ook elke dag een keer of 5 ademhalingskiné zodat alle slijmen uit haar longen kunnen loskomen.  Ze kan ze ook zelf met een klein beetje hulp van de kiné ophoesten.    Dokter Najafi vindt het super zoals ze het doet, maar vertelde ons ook dat het nog steeds kan mislukken en dat intuberen nog altijd nodig kan zijn.   We volgen het op van uur tot uur.  Het belangrijkste criterium is hoe veel kracht het van Elselien vraagt.  Ze mag zeker niet uitgeput raken.  Hoeveel moeite het van haar allemaal vraagt, merken wij aan de hoeveelheid slaap die ze nodig heeft.  Ze slaapt enorm veel.

Vandaag heeft Elselien ook al een paar vragen kunnen stellen aan de dokter en ze kreeg ook heel eerlijk antwoord.  Ze zit momenteel vooral met vragen over haar ademhaling.  Dit is ook wel te begrijpen aangezien dit van haar heel veel concentratie vraagt.  De dokter heeft haar uitgelegd dat ze toch wel minstens een paar weken zal nodig hebben voor het helemaal zelf zal lukken.  Misschien duurt het wel maanden.  Ze heeft in elk geval stof tot nadenken.    Wanneer ze nieuwe vragen heeft, moeten we ze opschrijven.  Dokter Najafi wil ze allemaal beantwoorden, ook al zijn de antwoorden niet steeds eenvoudig uit te leggen en zijn het vaak ook heel confronterende onderwerpen.

De hele kinderintensieve heeft haar al in hun hart gesloten.  Ze vinden haar zo een doorzetter.  De dokter heeft haar zelfs al gebombardeerd tot mascotte van de afdeling.  Onze superheld doet het maar weer!

12 gedachten over “ze houdt het vol”

 1. Ongelooflijk hoe sterk Elselien is. Ik kan niet meer dan bewondering hebben voor haar.
  Wij als juffen kunnen haar veel leren, maar Elselien kan ons ook veel leren.

  Meid, we blijven voor je duimen en in je geloven!
  Lieve groetjes

 2. Ze is idd een heel moedige dame ,…Blijven volhouden is de boodschap ,… We duimen alvast verder ,…

  Dikke knuffel ,Ann

 3. Het is duidelijk dat er velen haar in het hart gesloten hebben. Heel bewonderenswaardig zowel van Elselien als van jullie! Draag goed zorg voor elkaar zodat jullie kunnen blijven volhouden. In gedachten blijven we verbonden. Veel liefs.

 4. Knap Elselien doe zo voort, wij duimen voor jou en je ganse familie. In gedachten zijn we dikwijls bij jullie.

 5. Amaai, ze doet het toch maar weer. Wat een ongelofelijke kracht heeft deze jonge dame. Ik denk dat jullie heel veel van jullie kracht aan haar doorgeven, dat voelt ze en geeft haar energie om door te zetten. Blijf zo voort doen Elselien. Alle duimen zijn nog steeds aan het werk voor jou.
  Katrien

 6. jullie mogen zéér trots zijn op je dochter mascotte van de afdeling dat wil wat zeggen.zeg tegen jullie superheld dat ze moet doorzetten zoals ze bezig is we sturen haar vrachtwagens vol moed ,we blijven duimen en kaarsjes branden groeten uit laakdal

 7. Ik krijg koude rillingen en tevens een heel warm gevoel als ik het verslag lees. Wat Elselien allemaal moet presteren ! Dat is topsport ! De duizenden mensen die vandaag de 20 km van Brussel lopen , kunnen aan deze topprestatie een puntje zuigen. Zoals mijn collega Ilke zegt, wat hebben wij de laatste weken al veel van Elselien geleerd ! Ook op weg naar Santiago De Compostela wordt voor haar gebeden door een papa van een gewezen leerling van Sint Lodewijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *