Vervoer

Tweehonderdvijftig euro, zoveel zou het ons kosten om dochterlief met het niet-dringend liggend ziekenvervoer, of eenvoudiger gezegd met een ziekenwagen zonder zwaailicht, in het UZ te krijgen. 

Zeshonderdvijftig euro, zoveel zou het ons kosten om onze prinses al liggend in Villa Rozerood te krijgen.

Negenhonderd euro, elke zes weken, gewoon om ons kind op een comfortabele en verantwoorde manier naar de enige twee plaatsen te brengen waar ze nog heen kan.

Negenhonderd euro, enkel en alleen omdat onze held infuusgebonden is. Zonder die drie noodzakelijke pompen zou het ons honderdtwintig euro kosten. Deze namiddag werd ik onnoemlijk triest aan de telefoon en kreeg ik amper nog iets gezegd toen ik de boodschap kreeg dat Mutas, de overkoepelende organisatie die betaalbaar ziekenvervoer regelt ons meisje niet meer wil inplannen, ook al doe ik alles zelf. We moeten maar vervoer regelen bij het rode kruis of bij een privéfirma… negenhonderd euro…

Lieve S, de sociaal verpleegkundige van het uz hoorde mijn onmacht en is zelf aan het bellen geslagen. Wij wachten af, voorlopig nog zonder resultaat…

7 gedachten over “Vervoer”

 1. Zo oneerlijk !!!
  Ik begrijp niet waarom ze jullie voor zo’n blok zetten. Besparen zou niet op kap van degenen die het echt nodig hebben mogen zijn.

 2. Inderdaad heel oneerlijk en onbegrijpelijk, waar gaat het naartoe in deze wereld. Ik duim maar weer voor jullie dat er snel een betaalbare oplossing komt.
  Lieve groetjes en dikke knuffels voor jullie allemaal.
  Suzanne en Guy

 3. Het is allemaal zo oneerlijk…ipv dat er eerst gekeken wordt of er andere opties zijn voor jullie en zoals nu dus het geval is; er effectief geen aangenamere is jullie het wel betaalbaar te laten geven … Vind het allemaal zo oneerlijk . Ik hoop tot er een oplossing kan komen en het jullie voor jullie prinses aangenaam maken, ze moeten toch ook beseffen dat ze dit alles niet voor haar plezier doet

  Dikke kus voor jullie allemaal

 4. piep
  Lieve meid, wat verschrikkelijk… weet je.. voor mij.. de pers zou er van snoepen en al is het een grote stap.. t zal misschien wel tot een oplossing komen… want dat heeft de politiek niet graag hoor..
  k hoop natuurlijk dat de soc. verpleegkundige nog kan helpen

 5. Bij mijn echtgenote dito: van Dendermonde naar Gent: 650€.
  Omdat ze aan de zuurstof lag en niet kon zitten. Nekbreuk en hoofd op tractie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *