slapen

Slapen, slapen, slapen en slapen.  Dat is zowat het enige dat Elselien doet.  De dokter vertelde me gisteren dat ze er zelfs voor zorgen dat ze ’s nachts slaapt door nog extra medicatie bij te geven.  Ze heeft immers heel veel rust nodig om er weer wat boven op te komen.  Vandaag deed ze af en toe haar ogen wel open, maar toch merkten we dat ze meer echt in dromenland was dan vorige week.

De ontsteking van de sonde is jammer genoeg nog niet opgelost.  De dosis antibiotica is aangepast (lees verhoogd) en steeds wanneer de temperatuur boven de 38,5° komt, worden er verschillende stalen genomen van de longen, de urine en het bloed.  dit is dus hele frequent, want haar temperatuur is nog steeds aan de hoge tot heel hoge kant.  Af en toe ligt ze enorm te rillen en dan weet je dat ze weer aan het stijgen is.

De dokter kreeg van ons nog wat meer werk vandaag.  Papieren invullen.  Peter had er nodig voor zijn verlof dat hij genomen heeft en dan hadden we ook nog een attest nodig voor Elselien.  Zij was ingeschreven voor een Jomba-vakantie met de CM.  Vorig jaar hebben we haar kamp moeten afzeggen omdat ze in het ziekenhuis lag, en ook dit jaar zal ze nog in het ziekenhuis liggen.  Hopelijk lukt het volgend jaar wel om mee te gaan.  We zullen maar denken, derde keer goede keer dan.

Gisteravond ben ik nog eens naar huis gegaan en is Peter hier blijven slapen.  Onze andere kinderen waren blij verrast toen ze mij zagen verschijnen.  We hebben dan maar even bij gepraat.  Vandaag slaap ik weer in het UZ, want zolang Elselien niet helemaal uit de gevarenzone is, zal er steeds iemand van ons in de buurt blijven.  Je weet immers nooit met onze held.

5 gedachten over “slapen”

 1. Fijn dat de operatie goed verlopen is. We hopen dat die rust haar helpt om aan te sterken. Groeten van Sabine en Dirk .

 2. Jullie zijn écht wel te bewonderen hoor!
  petje af voor zo’n gezin.

  Wij duimen verder voor Elselien!
  Voor morgen een hoopvolle Pinksterdag…

 3. We hebben vandaag een noveenkaars aangestoken voor Elselien in de kerk bij Maria. Laura heeft er mooie woorden bij verteld voor haar vriendin voor een spoedig herstel! Dat de geest van Pinksteren ook Elselien mag verlichten en sterken!
  Groetjes en veel sterkte!
  Katja en laura

 4. slapen is het beste médicijn ,zelfs voor kleine meisjes die dapperder zijn dan mega mindy we blijven duimen dat elselien elke dag een beetje sterker mag worden.een enorme bewondering hebben we voor jullie gezin,dat zo sterk blijft , als we jullie op de ene of andere manier kunnen helpen laat het ons aub weten groetjes guy en suzanne

 5. Mevrouw,kan u aub verhaal van Elselien va Pinksterdag nog eens doorsturen
  U kan denken hoe wij duimen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *