probleem

Deze ochtend belde ik reeds om half zeven naar IZ om te horen hoe de nacht van Elselien geweest was.  Gelukkig bleek de koorts in de loop van de nacht toch gezakt te zijn.   Eens boven bij haar zag ze er ook merkelijk beter uit dan gisteren.  De dokter vond haar zo goed dat ze zelfs de drain uit de buikholte wou verwijderen.  Dit is heel vlot gegaan.  We hebben dus weer een klein stapje voorwaarts gezet.  Ook de drains voor de longen staan op non-actief.  Zo willen ze testen of er zich terug vocht of lucht tussen de longvliezen nestelt.  Als over twee dagen alles er OK uit ziet, gaan ook deze twee drains weg.  Zoniet worden ze weer geactiveerd.

In de late namiddag wou de verpleegster de sondes van onze meid verzorgen.  Ik had dit gisteren immers zelf voorgesteld.  Doorat deze niet gebruikt worden, wordt er ook niet veel mee gedaan, behalve afplakken.  We kregen echter een heel onaangename verrassing.  De jejunostomiesonde (die in de dunne darm) is ontstoken.  Nog maar eens een andere chirurg is langs geweest om dit na te kijken en op te volgen.  En aangezien ze al heel straffe antibiotica krijgt, wordt er voorlopig nog niets aan gedaan.  Enkel reinigen en in het oog houden, net zoals de koorts die ondertussen weer de kop opsteekt.  De verpleegster vertelt dat Elselien Novalgine krijgt.  Verbaasd merk ik op dat onze zoon dit vroeger ook vaak genomen heeft omdat hij niet reageerde op paracetamol.  Nu vermoedt ze dat Elselien eigenlijk net hetzelfde doet als de zoon.  Blijkbaar is het een familietrekje.

Nu is het weer maar eens hopen dat de ontsteking weg trekt en de koorts ook verdwijnt.  Het blijft een roetsjbaan waar we met een nog steeds doodziek kind opzitten.  Dit werd nog maar eens bevestigd door dokter Najafi.  Elselien is nog steeds uiterst ziek.  We zijn er nog niet, maar toch blijven we dromen, wensen en geloven…

9 gedachten over “probleem”

 1. Ik hoop en wens met jullie mee. Altijd weer die neven-complicaties! Hopelijk een weekend met kleine stapjes vooruit!

 2. Jongens toch, het houdt niet op precies. Maar we blijven duimen en geloven dat het beter wordt. Hopelijk brengt het weekend heel wat stapjes in de goede richting.
  Katrien

 3. ilse en peter blijven dromen ,wensen en geloven zoals al die mensen die jullie steunen dan moet het goed komen met jullie kleine schat, suzanne en guy

 4. Inderdaad, blijven dromen, wensen, geloven en vertrouwen in een goede afloop !
  Wij duimen mee !
  groetjes
  ingrid en familie

 5. Ik vind het erg dapper en moedig van jullie zo elke dag een verslag schrijven van de gebeurtenissen. Ik zou het nooit gekund hebben zo tussen alle kopzorgen door. Ik heb veel bewondering voor jullie moed en doorzettingsvermogen. We denken aan jullie en we duimen dat er beetje bij beetje verbetering komt. Blijf jullie optrekken aan kleine lichtpuntjes. Heel veel groetjes, we blijven bidden en hopen. groetjes van Laura aan Elselien.
  Katja

 6. Beste collega Peter,
  Hou de moed erin, ik blijf jullie volgen op de blog.
  Schrijf maar dagelijks een verslagje zo blijven we op de hoogte. Hopelijk zakt de koorts en verdwijnt de onsteking snel.
  We blijven duimen voor die dappere meid.
  Vanuit Denderbelle stuur ik je een pakketje vol moed en sterkte voor je gezin!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *