weer koorts

Elselien deed het deze ochtend fantastisch.  Rond half 12 kwam dokter Laumen op de kamer op kids 2.  Ik weet niet wie er het meest opgelucht was.  Wij of hij.  Hij glunderde in elk geval, maar wij evenzeer.  Alles wat hij wou doen, heeft hij kunnen doen.  Hij zag dat er geen hersenvocht meer lekte uit het ruggenmergvlies en er waren geen grote bloedingen te zien.  Hij moest nog een schroef verbinden met de staaf, maar het haakje waarmee die staaf vast zat aan het bot was los gekomen.  Hij heeft dus nog een extra verbinding gelegd zodat het toch nog meer steun krijgt.  Ook de kostbare Amerika-eiwitten zijn gebruikt en tussen de wervels is een volledige kop van een vermalen donorheupbeen gestoken.  Alle spieren zijn weer gehecht en ook de wonde is nu mooi gesloten.

Jammer genoeg heeft onze kanjer rond de middag koorts gekregen.  Aanvankelijk nog rond de 38,5°, maar deze liep al snel op tot boven de 39°.  Toen begon er een puzzel van medicatie.  Samen met de medicijnen die ze reeds krijgt, mag je immers een heleboel niet geven.  Gelukkig vonden ze nog een paar dingen.  De koorts reageert echter niet goed.  Rond 18.00u heeft verpleegster Annelies Elselien ingepakt met koelpakken, maar een uur later had ze nog steeds 39,2°.  Ook toen we vertrokken lag ze te bibberen van de kou, terwijl ze gloeiend heet aanvoelt.  Ze reageert ook op vrijwel niets meer.  Ze staart apathisch voor zich uit en beweegt niet.  Hopelijk weet de dokter straks een oplossing, want die temperatuur moet echt wel omlaag.

We hebben afgesproken dat ze mij bellen als het niet betert.  Desnoods kom ik nog eens een half uurtje naast haar zitten om haar gerust te stellen.

Vandaag hebben we een heel grote hindernis genomen, maar we zijn er nog lang niet.  Elselien zal nog heel lang op intensieve zorgen liggen, ze is ook nog niet stabiel genoeg.  Nu geven ze haar een dag of drie rust en dan zal er eens bekeken worden wat er kan afgebouwd worden, op voorwaarde dat haar temperatuur zich wat normaliseert natuurlijk.  Ze zal nog lang moeten vechten.

11 gedachten over “weer koorts”

 1. We bidden en hopen dat Elselien haar koorts mag dalen en jullie wat nachtrust mogen kennen na alle stress vandaag xx

 2. Pfff! Wat een nachtmerrie moet dit voor jullie zijn! Een rollercoaster van emoties… Heel veel sterkte en duimen van ons!!

 3. Dit brengt ons terug in de tijd… we weten precies wat jullie doorgaan. Hou moed en geloof in elkaar en de liefde die jullie bindt. We zijn met jullie verbonden in vriendschap.
  Sterkte en Beterschap voor Elselien.
  Anil Zilla Darik Kiran

 4. beste Peter en Ilse,
  wij blijven met jullie mee leven en voelen.
  Ik ken geen enkele meid van die leeftijd, zo dapper en moedig!
  Het goede nieuws van de operatie deed al enorm deugd.
  nu vol goede moed verder, met een heel team van mensen die jullie allemaal steunen. Wij van onze kant blijven duimen, en de voorraad kaarsen slinkt…
  dikke zoen
  Dirk en Sabine

 5. Ilse en Peter,
  onze kaars zal nu 9 dagen blijven branden in Oostakker.
  Heel veel moed en wij blijven bidden en duimen voor Elselien!

 6. Kanjer en ouders, zo zonde van de koorts. Maar jullie blijven ongelooflijk doorgaan, das zeker!

  Ik wens jullie bijzonder veel sterkte want jullie verdienen dit meer dan ooit !

  Martine Blondia

 7. Ilse,
  met tranen in de ogen lees ik telkens opnieuw jouw berichten. Tranen van verdriet, maar ook tranen van ontroering en dankbaarheid naar iedereen die zo meeleeft met Elselien en jullie mooie gezin.
  Dankbaarheid naar alle dokters en verplegend personeel die dag en nacht alles doen wat ze kunnen voor Elselien en jullie gezin zo goed mogelijk bijstaan.
  Elselien heeft een heel bijzondere beschermengel, dat is zeker ! Blijf hopen en vertrouwen – onze kaars blijft branden !
  Ingrid

 8. dag ilse en peter,spijtig dat er koorts is opgetreden na een geslaagde operatie,maar jullie superdochter kennende gaat ze hier ook weer tegen vechten ,ik blijf je blog volgen en hoop spoedig weer goed nieuws te lezen ,houd de moed erin ,wij blijven duimen groetjes suzanne

 9. Dag Ilse, ik ben een collega van je vader , en leef met jullie mee..
  Morgen ga ik in de lourdesgrot van Humbeek een kaars gaan branden voor Elselien…verlies de hoop niet …hou jullie sterk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *