school

Gisteren waren we uitgenodigd op de school van Elselien.  Voor de dochter en mijzelf was het geleden van voor de paasvakantie van vorig schooljaar dat we daar nog geweest waren.  Het deed vreemd om terug de speelplaats op te rijden.  Elselien vond het zelf vooral spannend.  Na het aanmelden werden we opgehaald door de cliëntverantwoordelijke die ons warm welkom heette en werden we op sleeptouw genomen naar de nieuwe leefgroep.  De school heeft immers nogal veel verbouwd de laatste maanden en dat was merkbaar.  In een spiksplinternieuw gebouw werden we opgewacht door een aantal jongeren van haar leefgroep.  De eerste momenten waren ze nog heel stilletjes, wat wil je met zo een hoop volwassenen in de buurt, maar Elselien was weer haar eigenste zelve en zorgde er voor dat ook haar BFF dicht bij haar in de buurt kwam zitten.  De echtgenoot en ikzelf vertrokken dan naar de klas waar we uitleg kregen over het klasgebeuren en de leerstof.  De verschillende leerkrachten gaven ons een heel goed gevoel.  We merkten dat Elselien echt graag gezien werd.  Toen we later onze prinses terug gingen ophalen, vond die het heel jammer dat we gingen vertrekken.  Ze voelde zich alweer helemaal thuis.  We zagen een grote opstoot van energie bij een stralende Elselien.  Ze kijkt nu al enorm uit naar de woensdag na de vakantie.  Dan mag ze immers na meer dan negen maanden eens mee naar de klas.

Ook toen we thuis waren, was de energie niet op.  Samen met kleine opa en oma heeft ze nog haar stamboom uit het stambos van Ketnet gemaakt.  Ze is een paar leuke dingen te weten gekomen over de kindertijd van opa en oma en toen bleek dat ze toch ook wel eens kattenkwaad durfden uitspoken, vond ze het helemaal te gek.

Zo een drukke dag heeft als bijwerking natuurlijk dat de dag nadien een iets mindere dag is.  Vandaag voelde ze zich weer heel misselijk en was ze ook snel moe.  Gelukkig moet ze morgen niet naar het revalidatiecentrum en is het ook geen school meer.  Ze kan dus nog even rusten.  Jammer genoeg moeten we ook weer naar het UZ in Brussel.  We zullen maar duimen dat alles daar heel vlot gaat zodat we snel weer buiten zijn.

6 gedachten over “school”

  1. Deze morgen kwamen de kinderen de klas letterlijk binnen gestoven met de woorden : ‘Gisteren was Elselien op bezoek !’. Ik vond dit SUPER ! Ze vertelden hoe enthousiast ze was en dat ze er ‘goed’ uitzag. Ze vonden dan ook dat ze té vlug weer weg was. Wat een gevoel moet dat voor haar en jullie geweest zijn! Ik ben echt blij dat ze na de vakantie hopelijk terug op Sint Lodewijk zal zijn. Vele groeten van alle Muizegrijsjes XXX

  2. Ik ben ?? super blij voor je Elselien? en door het ‘naar de klas kunnen gaan’? heb je iets om naar uit te kijken?ik hoop dat je fijne en leuke en gezellige dagen tegemoet gaat.?dikke kussen???en een PEACHTIGE KERST tegemoet????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *