jaaroverzicht

In deze tijd van het jaar wordt je om de oren geslagen met jaaroverzichten.  De beste foto’s, de mooiste momenten, het meest beklijvende nieuws, de vrolijkste liedjes.  Ook op facebook zie je ze passeren.  ‘Het jaar van’ is nu het laatste nieuwe.  Ik heb stiekem ook eens gekeken, ik ben nu eenmaal ook wel nieuwsgierig wat facebook aanzag als mijn hoogtepunten.  Het was mooi en confronterend tegelijk.  Vrijwel alle foto’s toonden een ziekenhuiskamer maar diegene die bijna steeds op die foto’s stond, had telkens weer die stralende glimlach.  Ook de andere personen op de foto’s toonden heel positieve mensen.

2015 was het jaar van 205 dagen ziekenhuisopname, hartstilstanden, intensieve zorgen, angst en twijfel en verdriet, maar ook van hoop, 700 kaartjes, verjaardagsfeestjes en lasagne, bezoekknuffels.

Het voorbije jaar is voor ons enorm zwaar geweest.  Ik herlas wat ik eind december vorig jaar geschreven had op de blog en ik kreeg het koud.  Het las als een voorspelling van 2015.  En eigenlijk kan ik het bericht van toen gewoon weer schrijven, want nog steeds is de race op de achtbaan niet aan zijn stopplaats gekomen.  Ook in 2016 staan er operaties te wachten, weten we nu al dat er heel wat opnames op stapel staan, verwachten we dat er nog wel wat onverwachte dingen uit de lucht zullen vallen.

Gelukkig hebben we het voorbije jaar ook tientallen mensen leren kennen die samen met ons op weg zijn gegaan.  Een weg die moeilijk was met veel hindernissen, maar dank zij al die mensen rondom ons gezin, zijn we al heel ver geraakt.  Soms struikelen we nog wel eens, maar al die lieve familie en vrienden zorgen er dan voor dat we weer rechtop kunnen krabbelen en toch weer door gaan.

In 2016 wens ik voor ons zelf een klein beetje rust en veel lieve mensen rondom ons.  Voor alle volgers van de blog wens ik een prachtig 2016 waarin je ook de vriendschap en de goedheid van de mensen rondom jou mag ervaren.  Hopelijk wordt het een jaar van positiviteit, geduld, vertrouwen, liefde, geluk, vrede rondom jou en in jezelf, rust, vriendschap, …

4 gedachten over “jaaroverzicht”

  1. Voor jullie ook! Volgend jaar gaan wij elkaar zeker in levende lijve ontmoeten. Ik hoop dat de 8baan meer in jullie ritme komt te liggen en beter bestuurbaar!

    Liefs!!!

  2. Veel geluk volgend jaar! Voor Elselien, en voor jullie allemaal. En als we eens een dag kunnen helpen in Mespelare, laat maar weten.

  3. We wensen jullie een jaar vol warmte ,geluk,rust jullie hebben het verdiend.En ook wij willen graag komen helpen in Mespelare en Michael heeft ook zijn hulp aangeboden moest ik jullie laten weten ,dus hulp nodig bel ons gerust .D e groeten van Michael en Anneke ,Suzanne en Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *