plannen

Vandaag zouden we naar de film gaan.  Dat hadden we in elk geval zo gepland, net zoals we voor gisteren gepland hadden om naar het concert te gaan.  Het wordt ons echter steeds duidelijker dat plannen maken met Elselien niet zo gemakkelijk is.  Heel vaak moeten die plannen immers gewijzigd worden.  Ook vandaag hebben we weer alles anders moeten doen.  De ochtend is nochtans goed begonnen.  De misselijkheid viel goed mee en we konden zelfs haar haar wassen zonder problemen.  Heel de voormiddag zat onze prinses in de rolstoel en ze is zelfs mee geweest naar de misviering.  Ook het middageten smaakte haar, maar daarna liep het fout.  Plots was haar kaarsje opgebrand.  Ze zakte helemaal scheef in haar stoel en vroeg zelf om te kunnen rusten.  Eens ze in bed lag, is ze als een blok in slaap gevallen en pas rond vier uur werd ze weer wakker.  De film zal dus voor volgende week zijn.  Daardoor hebben we ook tijd om eens wat filmzalen af te bellen.  Het is immers maar pover wat je vindt op de websites van die zalen over hun toegankelijkheid.

Ik zelf zat er ook een beetje onder door.  Zien dat het toch weer minder goed gaat met Elselien is een domper op je verwachtingen.  Het ging nu al een tijdje goed, we zagen een dochter die steeds wat sterker werd en plots zet ze een hele grote stap terug.  Ik vrees dat het extra zuurstof niet zal kunnen wachten tot in januari.  Ook het feit dat de toch wel intense zorg nooit minder wordt, weegt af en toe zwaar door.  Het is ook geen zorg die je aan gelijk wie kan over laten.  Heel wat van de zaken die hier gebeuren zijn gespecialiseerde verpleegkundige taken.  Enkel ikzelf of een verpleegkundige mag die uitvoeren.  Hier ten huize Thys wordt er soms al lachend gezegd dat ik voor Elselien ’s avonds ook nog eens kook.  Vaak ben ik een half uurtje bezig om haar TPN te bereiden, maar de wetenschap dat doordat ik het zelf kan, we nog een gewoon gezin kunnen zijn en gaan en staan waar we willen, maakt veel goed.

IMG_0001

Morgen start onze prinses terug met de revalidatie.  Hopelijk houdt ze het vol en kunnen de plannen deze keer wel gewoon doorgaan want ’s avonds staat er haar nog iets heel leuks te doen …

5 gedachten over “plannen”

 1. Ik ga altijd met Julie naar cinema Albert!
  De eigenaars zijn de grootouders en nonkel van Ditte!
  Als je even belt kan je weten of ze de zaal,beneden gebruiken!

  1. Ik heb vanmorgen gebeld. Zondagvoormiddag, voor 10 uur en ze namen daar op!
   Er is plaats voor een rolstoel. Ze wisselen zelfs de zalen als het moet!

 2. Zo jammer allemaal. Ik hoop dat het snel terug betert en Elselien weer haar normale revalidatieprogramma kan afwerken.
  Ik hoop dat er de volgende weken wat rust komt zodat jullie met zijn allen een zalig kerstfeest kunnen vieren en een rustige overgang maken naar het nieuwe jaar.

  We blijven er voor duimen !

  Groetjes
  Rita

 3. Ik kan alleen maar duimen. Vermoeidheid en onverwachte beroerdheden, zorgen ervoor dat ook wij nooit wat durven te plannen. Bij jullie is het allemaal nog duidelijker. Zut! Hopelijk hebben jullie binnenkort wel een rustigere kerst voor de deur!

 4. Je zou nu toch denken dat in 2015 een cinemazaal aangepast is aan mindervalide mensen niet dus gewoon een schande.Ik hoop dat het jullie lukt om naar de kampioenenfilm te gaan kijken veel plezier want naar ik vernomen heb is het een mooie film.Vele kusjes voor jullie allemaal van Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *