tegenslag

De kogel is door de kerk. Na de catastrofale nacht van gisteren en de moeilijke start vandaag, is beslist dat we morgen niet vertrekken. Zelfs Elselien ziet in dat het niet verantwoord is om morgen richting zee te rijden. De dokters hebben wel beloofd dat ze er alles aan zullen doen om ons maandag in die ziekenwagen te krijgen. Om te zorgen dat dit lukt, is er vandaag een heel bataljon artsen aan haar bed gepasseerd. Eerst zagen we de pediaters één voor één voorbij komen. Er werd dan beslist dat er een echo van de nieren moest komen. Gelukkig wees die uit dat er met de nieren niets aan de hand was. De lever is wel iets vergroot, maar dit wordt in het oog gehouden. Ook de cardioloog maakte haar opwachting en had haar echografietoestel mee. Zij heeft gekeken of er een ontsteking op de tip van de poortkatheter zat en of er geen ontsteking op de hartkleppen was. Bij het bloedonderzoek hebben ze daar immers een beest gevonden. Ze weten alleen nog niet goed welk beest (of beesten) het zijn. De hartkleppen zagen er OK uit. De tip was moeilijk te zien, maar ze zag er toch wat aangetast uit. Dit wordt ook verder nagekeken. Morgen beslissen ze of er nog andere antibiotica moet opgestart worden. Dokter Hauser, de gastro-enteroloog heeft ook beslist dat er antibiotica moet opgestart worden. Doordat ze al zoveel antibiotica heeft gehad (en nog krijgt), is haar darmflora aangetast. Om dit weer goed te krijgen geven ze nu begrijpe wie begrijpe kan, een ander antibioticum. We zagen ook nog een hele horde hematologen passeren. Die zie ik liever niet, maar zij kwamen Elselien bestuderen en vonden dat er met het bloed ook iets niet zo goed was. Er zijn te weinig bloedplaatjes en witte bloedcellen. Morgen wordt dit ook weer gecontroleerd.
Er is dus werk aan de winkel, maar we blijven er in geloven. Tegen maandag moet alles zodanig te doen zijn, dat we kunnen vertrekken. Desnoods met infuuspaal en pompen.

Ik heb me ook nog verder bekwaamd in het verpleegster zijn. Vanaf nu kan ik ook sonderen. Weer iets bij geleerd. Moeilijk was het niet, na 1 keer had ik het onder de knie en zelfs onze kleine muis is op haar gemak als ik het doe. Opluchting dus, toch één ding dat goed gelopen is vandaag.

Tot slot is ook de rolstoel klaar. Nu kon ze helemaal alleen naar de speelzaal rijden. Zelfs de infuuspaal moest niet mee, we kunnen alles aan de stoel hangen. Weer een stapje verder in haar onafhankelijk zijn.

7 gedachten over “tegenslag”

 1. Pfff, wat een tegenslag!!

  Wij duimen massaal verder opdat jullie maandag zouden kunnen vertrekken!!

  Dikke knuffel voor jullie allemaal!!

 2. Ai ai zo spijtig! Wat een tegenslag. We blijven duimen en schietgebedjes doen. Hou jullie sterk, en hopelijk maandag goed nieuws en vertrekken voor een welverdiend uitstapje.

 3. Het is om zot te worden… Pfff….
  Ik heb echt met jullie te doen!
  Hoe is t mogelijk!
  We blijven duimen dat ze snel weten welk beest roet in het eten gooit en dat de witte bloedcellen nadien terug de hoogte in kunnen.
  Hopelijk blijven de artsen goed met mekaar overleggen wat en hoe, zodat alles zo voorspoedig mogelijk en correct mogelijk verloopt!
  We duimen xx

 4. wij zaten ons al te verheugen op de tocht naar villa rozerood.
  Blij in Elselien, en jullie plaats. Het mag weer eens niet mee zitten.
  ook wij blijven meeleven en denken enkel positief. Hopelijk zitten jullie zo snel mogelijk richting zee. Als er iemand op deze wereld dit verdient op dit ogenblik, zullen jullie zeker vooraan op de lijst staan. een spoedige herpak van Elselien is alles waar we kunnen van dromen op dit moment.
  dikke zoen, en nog meer knuffels ,
  Dirk en Sabine

 5. Wat een tegenslag weeral! Ik heb zooo met jullie te doen. Hopelijk vinden ze snel wat er aan de hand is en kunnen jullie alsnog genieten van een wat frissere zeebries. Ik blijf duimen voor jullie!

 6. verdorie toch, ik zal toch eens een serieus klapke moeten gaan doen met die van hierboven.we zullen blijven duimen voor maandag succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *