Fout kerstcadeau

Ik weet even niet wat schrijven.  We zouden naar huis mogen. Eerst moesten er echter nog een paar artsen passeren. De nefroloog gaf zijn fiat, de nieren zijn niet denderend, maar ze zijn goed genoeg om een halve liter extra vocht te krijgen. De uroloog was ook akkoord.  De urine ziet er veel schoner uit met het extra vocht dat ze hier steeds kreeg. De gastro-enteroloog ging mee in het verhaal op voorwaarde dat  de bloedcontroles nog wat frequenter kunnen gebeuren zodat de zouten niet voor vreemde dingen zorgen. De orthopedisten kwamen nog eens langs, maar het waren twee andere die onze dochter nog niet kenden. Ze aanhoorden het verhaal van de plotse pijn en een been dat helemaal niet meer mee wil. Na de obligate testjes volgden een paar obligate vragen en toen bleek al snel dat ze duidelijk een deel van het verhaal niet kenden.  De zaalarts wist me te vertellen dat ze allebei heel bleek waren terug gekomen (nadat ik het over hartstilstanden en zo had gehad) Gelukkig waren ze zo slim om de opperorthopedist te raadplegen en ook hij zag er geen graten in om onze valies te pakken. Als laatste verscheen de neuroloog aan het bed en plots stond alles stil. Ze hoorde het verhaal van de pijn en het slappe been en werd steeds ernstiger. Dit was niet wat ze verwacht had om te horen. Het klonk niet goed vond ze. Ze regelde halsoverkop een mri en nog geen half uur later lag Elselien al met de koptelefoon in de buis. Het zou een half uurtje duren, het werden vijftig minuten. Even later kwam de neuroloog dan ook terug met een ernstig gezicht. Ze had mee gekeken en uitleg gekregen van de radiologen. Er is toch terug nieuwe schade aan het ruggenmerg.  Komt het door de ingreep? Ze twijfelen, er was immers de eerste dagen duidelijk vooruitgang. Komt het door een bloedklonter, door manipulatie, een foute beweging, een bloeding? We weten het niet. Wat we wel weten, is dat onze superheld toch weer een hele grote stap heeft achteruit gezet. Komt het goed?  Ook dit weten we niet.

Morgen gaan we toch naar huis, met extra medicatie, extra vocht en extra zorgen.  We hadden het anders gewenst, het kerstcadeautje dat ze kreeg, had ze liever niet gehad. Zelfs de kerstman kiest zijn geschenkjes niet steeds even goed uit…

6 gedachten over “Fout kerstcadeau”

 1. Ik weet ook niet wat te schrijven… alleen dat het (nog altijd) niet eerlijk is. Dat ik het jullie zo gegund had. Dat ik jullie zoveel warmte en kracht wil sturen.
  Dikke knuffel… x

 2. En toch…hoe dan ook….we wensen jullie een fijne Kerst. En weet je wat ? We zullen aan de kerstman een heel speciaal cadeautje vragen voor Elselien, eentje dat niet kan ingepakt worden, niet onder de boom kan,…wie weet ?!?!
  Lieve groetjes voor jullie allemaal. XXX

 3. Piep
  Mmmm… even sprakeloos..
  maar he jullie gaan toch naar huis.. en de warmte van samenzijn zal ieder goed doen
  En ik ga ook dat niet in te pakken cadeau vragen voor jullie kanjer…
  Sterkte en probeer te genieten tussen
  Alle zorgen door.
  Knuf kanjer en alle lieverds rondom jou

 4. Ach, ach. Toch denk ik dat de tijd weer positieve verrassingen geeft. Elselien heeft wel vaker voor onverklaarbare positieve ontwikkelingen gezorgd en ik voel dat dit nu weer zal gebeuren. Lekker samen van de kerstdagen genieten, staat nu even voorop!
  Dikke knuffel!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *