Vijf

Kleine kindjes worden groot, schattige peuterwangetjes blijken plots een baard en snor te hebben. Ooit liet ik zoonlief met een klein hartje achter in de crèche, nu spreidt hij zijn vleugels uit. De eerste van mijn vier kuikentjes verlaat het nest en wil helemaal op eigen benen staan.

Een paar maanden geleden kreeg hij te horen dat hij dichter bij de brandweerkazerne moest wonen. Hij zocht en vond al na een paar weken een stulpje vlak bij de kazerne. En toen strooide een virus roet in het eten. Meubels zoeken werd net een tikje moeilijker, een eigen plekje inrichten vroeg iets meer improvisatie. Maar het is onze doorzetter gelukt.

Gisteren trok hij de deur van het ouderlijk huis achter zich dicht, vanaf vandaag woont hij echt niet meer thuis. Lieve grote zoon, ik wens je veel geluk en een prachtige toekomst en weet dat je steeds welkom bent.

6 gedachten over “Vijf”

  1. ZOVEEL KLEINE JONGENS WILLEN BRANDWEERMAN WORDEN ZELFS DE TWEELING VIC EN WARRE VAN MIJN DOCHTER SPREEKT ER OVER…MAAR WEINIGEN WORDEN HET ECHT.PROFICIAT EN VEEL GELUK IN JE EIGEN NESTJE.EN AAN DE KLEINER WORDENDE KERN, IK BEN ZEKER DAT HIJ AF EN TOE WEER TERUG ‘THUIS ‘ KOMT GRTJS

  2. Ohhh… ik word er mee emotioneel van!
    Dikke knuffel aan de moederkloek die een van haar kuikentjes ziet vertrekken uit haar warme en mega gezellige nestje 🙂

  3. De vogels vliegen uit ….. dat hoort bij het leven als ouder !
    Het is wennen ,maar ze komen oh zo graag weer eens “thuis”
    Succes aan jullie “oudste” , hij zal dat super doen !

  4. Kleine jongens worden groot, je voedt ze op voor iemand anders. Een positieve noot, je krijgt er normaal gezien kleinkinderen voor in de plaats en die zie je dolgraag, ik durf zeggen nog liever dan je eigen kinderen. Door dat stom Corona virus kan ik ze nu niet zien en kan ze ook niet knuffelen. Je zoon staat wel zijn mannetje net zoals mijn jongens, een stoere KSA’ er Alles komt goed, hou er de moed maar in.😉👨‍🚒

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *