Vijf bis

Vijf, de hele dag al spookt het woordje vijf door mijn hoofd. Ik doe wanhopig mijn best om er niet aan te denken, maar op de stille momenten schiet het toch weer door mijn hoofd. 

Vijf jaar, àl vijf jaar. Exact vijf jaar geleden beleefden we de langste dag in ons leven. We brachtten die dag onze kleine pruts met een hart vol vertrouwen naar de operatiekamer. Toen we ze na zestien uur eindelijk terug zagen, was de helderblauwe hemel veranderd in een pikzwarte nacht en leken we in een nachtmerrie te zijn beland. 

Vijf jaar later heeft onze dappere held een onwaarschijnlijke weg afgelegd. Ze heeft mensen verbaasd, ontroerd en begeesterd.  Ons hele leven onderging een metamorfose. We verhuisden en zorgden er voor dat onze prinses thuis kon blijven. 

Al vijf jaar zijn we blij dat we nog steeds samen zijn, zijn we gelukkig dat de artsen zo hard hebben geknokt voor haar en zijn we opgelucht dat we deze vijfde verjaardag kunnen beleven.

En toch spookt die vijf door mijn hoofd en voel ik wat verdriet om wat we toen verloren. Ons leven werd rijker, maar tegelijk moesten we zoveel loslaten. Het waren vijf jaren van vechten, twijfelen, uitproberen, hopen, liefhebben, zoeken, geloven, afzien, boosheid, maar vooral ook van vertrouwen in de toekomst. 

4 gedachten over “Vijf bis”

  1. Inderdaad vertrouwen in die nabije toekomst waar Elselien op het terras in het zonnetje zit of ligt te genieten van wat er zich allemaal in en rond de zwemvijver afspeelt…en wie er het eerst nat wordt gespat…

    1. ik heb heel veel bewondering voor jullie als gezin, de liefde en de kracht waarmee jullie met elkaar omgaan. Ik wens jullie nog heel veel leuke momenten samen<;;;

  2. Vijf jaar van ongelooflijk veel kracht en warmte en van ons uit vijf jaar x2 vol bewondering!

    😘

  3. RESPECT voor jullie allemaal , als ouders, als gezin !!
    Elselien woont in een super familie , omringt met alle zorg en liefde ! Hopelijk kunnen jullie spoedig genieten van een mooi aangelegde tuin met zwemvijver 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *