Oef!

Ze is terug.  Momenteel ligt ze weer in haar eigen box op intensieve zorgen.  Dezelfde als twee maanden geleden.  Ze werd met open armen verwelkomd door de verpleegsters en de artsen, ook al hadden ze haar toch liever in optimalere omstandigheden gezien.

De operatie is vrij goed verlopen.  Tijdens het wachten begonnen wij nochtans het ergste te vrezen.  De dokter had ons gezegd dat wanneer er geen infectie op het materiaal was, de ingreep ongeveer twee uur zou duren.  Wij hebben echter bijna 6 uur moeten wachten.  Er was nochtans geen infectie (OEF8), maar Elselien zou Elselien niet zijn als er toch weer geen onverwacht extraatje zou zijn.  De bovenste schroef zat niet meer in de wervelkolom maar bleek gewoon los te zijn gekomen.  Daardoor waren de staaf en de wervelkolom ook rechter komen te staan en ontstond er meer druk op de huid.  De orthopedist heeft de losse schroef er uit gehaald en vier nieuwe schroeven geplaatst.  Dat ging niet zo makkelijk, maar gelukkig is het gelukt.  Nu is het duimen dat alles wel blijft zitten.  De botten van Elselien genezen zo te zien niet gemakkelijk.  We kunnen enkel hopen en vertrouwen dat de natuur nu wel haar werk doet.

IMG_0100

Met onze kleine mega Elselien gaat het naar omstandigheden goed.  Ze wordt nog beademd, maar morgenvoormiddag gaat de dokter dit al proberen afbouwen.  Ze krijgt ook nog hoge dosissen dormicum en morfine en daarnaast de gewone pijnstilling intraveneus.  Ook de twee antibiotica worden verder gegeven.  Zijzelf ligt het grootste deel van de dag met haar ogen dicht naar Studio 100TV te luisteren, maar als je haar iets vraagt, reageert ze wel.  Ze kan ook haar armen nog bewegen, dat ziet er ook goed uit.  Haar temperatuur is in het oog te houden, maar als je heel wat bloedproducten bij hebt gekregen (ze verloor zelf meer dan een liter bloed tijdens het OK), is dit niet ongewoon.

Nu slaapt ze en dat ga ik ook proberen doen.  De echtgenoot is al naar huis.  Er komen immers nog een paar lange dagen, maar we hebben er een goed oog in.  Ook de chirurg zal vanavond moeten bekomen.  Deze ingreep was echt het laatste waar hij zat op te wachten, maar het is hem toch maar weer gelukt.  Nu is het nog een kwestie van herstellen en op krachten komen.  We willen geen infecties, losse schroeven, pijnlijke ruggen of wat dan ook meer!

15 gedachten over “Oef!”

 1. Ooohhh Ilse en Peter en co, dat is super goed nieuws!!!
  Idd een goede nachtrust voor alle betrokkenen!! Dubbel en dik verdiend!
  Wij duimen voor een rustige nacht !!
  X
  Kirsten en co

 2. Oef, nu kunnen jullie terug ademhalen. Wij gaan de komende dagen vooral bidden voor en hopen op een goed herstel, zonder vieze beesten.
  Veel liefs,
  Katrien

 3. Goed nieuws! En nu inderdaad een goed nachtrust. En nu duimen voor een goed herstel, in rechte lijn…Zo willen we het hé.

 4. Elselien is veruit de dapperste meid mij bekend. Ze heeft het weer eens gepresteerd om ons een dag en een nacht in angst te zitten wachten op nieuws. Het is weer zeer deugdzaam om het positieve te horen. We zullen ons daar met z’n allen maar aan optrekken zeker? Met de duimen omhoog, en de kaarsen in aanslag blijven we het herstel opvolgen.

 5. Blij te lezen dat ze terug is uit het OK. Ik duim nu voor een spoedig herstel met minder hindernissen.
  Veel grtjs Hilde.

 6. Die mega Elselien en haar mega familie blijft het toch maar doen!
  Gouden medailles verdienen jullie !
  x

 7. Oef, ’t is weer achter de rug. Mijn weesgegroetjes zijn verhoord van hierboven. Hopelijk kan ze nu rustig herstellen en stilaan wat sterker worden zodat jullie terug naar De Panne kunnen.
  Ik gun het jullie van harte!

 8. Ilse en Peter…! Zo onwaarschijnlijk, zo ongelooflijk allemaal…
  Jullie Elselien heeft het toch maar weer eens gedaan.
  Van dapperheid gesproken…
  Nu duimen en hopen op een spoedig herstel.
  Dikke knuffel van ons allen…

 9. Lieve Ilse en Peter,
  Ik heb in spanning gezeten. Wat fijn dat de operatie uiteindelijk geslaagd blijkt! Ook onze Thim laat ons altijd verrassingen zien, waar artsen niet op gerekend hadden. Hopelijk mogen jullie nu echt de herstelperiode ingaan. Elselien is een wondertje en voorbeeld voor ons allemaal. Jullie als ouders ook, ongelofelijk hoe jullie dit samen weten te runnen! Ik hoop dat we over een maand of 2 eens wat kunnen afspreken, of in ieder geval nog dit jaar. De nieuwe kaart is onderweg.

  Liefs, Irene Caubo

 10. Wat fijn om te lezen dat Elselien ook hier weer door gesparteld is. Ze heeft zo’n sterke wil om steeds opnieuw de tegenslagen de baas te kunnen. We gunnen haar nu weer de tijd om te herstellen en jullie de tijd om te bekomen … Dikke knuffel x

 11. We halen samen met jullie opgelucht adem. We laten nog zeker het kaarsje branden zodat de infectie helemaal verdwenen is en ze terug naar kids 2 mag.

  Veel sterkte en moed en vooral veel energie aan jullie om deze zware beproeving te kunnen doorstaan samen met het ganse gezin.

  Ook veel energie aan Elselien zodat ze snel naar Gent kan om de lang gehoopte revalidatie te kunnen starten en vooral dan naar huis kan gaan om daar te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *