geduld

Geduld is een schone deugd, zei ons moeke vroeger altijd.  Gelukkig heeft ze dit vaak verkondigd, want geduld is hier wel een heel belangrijke eigenschap om de dag door te komen.  We zitten weer heel de tijd naast Elselien en dat vraagt toch wel wat van een mens.  Je wordt daar doodmoe van, gewoon van daar te zitten en af en toe eens een knuffel goed te leggen of met een washandje over haar snoet te vegen.  Elselien zelf doet het naar omstandigheden vrij goed.  Deze voormiddag is ze gedetubeerd.  Ze mocht dan onmiddellijk haar bipap op en dat lukte heel goed.  In de namiddag heeft ze zelfs al een paar keer zonder toestel geademd.  Dit is een grote opluchting, want ikzelf was toch wat bang dat haar ademhaling het weer wat moeilijker zou hebben.  De dochter is ook helemaal wakker.  De dormicum is al volledig gestopt.  Ze krijgt wel nog heel wat morfine tegen de pijn en dat zullen ze pas in de komende dagen weer afbouwen.  Ze ligt heel veel te rusten met haar ogen dicht.  Ook is ze nog wat bang om zich te bewegen, maar dat zal nog wel komen.

We mochten ook nog eens op gesprek bij dokter Najafi, de arts die ons zo goed heeft opgevangen in mei.  Ze is heel blij om te zien hoe goed Elselien het doet, maar de koorts die ze heeft, baart haar toch wel wat zorgen.  Ze hoopt dat er geen nieuwe infectie bij komt.  Gelukkig houden ze haar heel goed in het oog.  Ze blijft dan ook nog een paar dagen op intensieve tot de koorts weg is of tot ze zeker weten waar die verhoging vandaan komt.  Alles wordt dag per dag bekeken.

Geen probleem voor ons, we proberen ons pakje geduld dat we nog onderaan in een kast vonden, spaarzaam te gebruiken zodat we er nog een tijdje mee toe komen.  Maar dan, …  zullen we toch echt eerst eens moeten gaan bij tanken!

5 gedachten over “geduld”

 1. Van moeders leert men nog het meest !!!Ik versta goed dat het lange dagen zijn als je naast een ziek kind zit te wachten. Ik heb ook nog zo een oeroude spreuk “na regen komt zonneschijn”.Hopelijk gaat nu alles de goede kant op.
  groetjes vanuit het winderige Brugge

 2. Al een geluk dat jullie thuis heel veel kasten hebben, waar je mss nog een portie geduld kunt vinden:). We blijven jullie op de voet mee volgen ! Go go go … x

 3. Geduld… Ja… Maar als ge t idd onderaan uw kast moet gaan zoeken, zegt dat al genoeg hè ?
  Begrijp goed dat jullie doodmoe zijn!
  Enige troost… T is voor een ongelooflijk goed doel: jullie jongste schat!
  We blijven duimen en hopen en bidden dat de infectie eindelijk een einde kent en Elselien samen met haar gezinnetje terug van een tijdje villa rozerood mag dromen xx

 4. Ik ga eens naar de vallende sterren kijken en als ik er eentje zie dan weet ik voor wie ik een wens ga doen 😉 Goeie moed hé en ook zo goed mogelijk voor jezelf zorgen.

 5. Bij ons zeggen ze: Geduld is een schone zaak. Volgens mij is het meer een noodzakelijk kwaad. Elke keer maar weer de energie hiervoor vinden is heel erg moeilijk. Als het een kwestie was van zakjes vinden, had ik je er al heel veel toegestuurd.
  Hierbij via mijn gedachten dan enkele zakjes geduld, die jullie harder nodig hebben dan ikzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *