Moedeloos

Het gaat helemaal niet goed. Onze prinses heeft het echt moeilijk en is vaak dieptriest. Ze ziet dan ook niet echt verbetering, integendeel. Deze ochtend stond er weer maar eens een ct-scan op de planning. Haar buik lijkt net zoals in het door iedereen gekende kampliedje, wel op een luchtballon. Gisteravond laat begon er zelfs vanuit het niets veel vocht te lekken uit een operatienaad die een paar uur daarvoor nog heel mooi dicht was. De arts van wacht werd weer maar eens opgetrommeld en die riep de hulp in van de chirurg van wacht om mee na te denken. Tijdens de scan is dan opgemerkt dat het vocht in haar buik nog toeneemt, dat er een abces is en dat haar lever het moeilijk krijgt. Morgen gebeurt er een punctie in de hoop te weten te komen welk beest er de boel op stelten zet en om vocht te laten verdwijnen.

Deze namiddag kreeg ze dan eindelijk een extra lijn. De poort die ze heeft, is niet meer genoeg om alle medicatie en aanverwanten toe te kunnen dienen. Ook in het ziekenhuis zitten er in een dag maar vierentwintig uren. De plaatsing van de ons welbekende mid-lijn ging vlot. Toch iets dat naar wens verliep.

Vannacht krijgt ze bovendien nog eens een zakje biefstuk. Gelukkig zijn er van die lieve bloeddonoren die wat van hun kracht afstaan zodat onze held wat sterker kan worden. Ze heeft het hard nodig.

Ons meisje maakte ook kennis met de arts van het kinderpalliatief team in het uz. Ze kreeg een klare heldere uitleg en de belofte dat er steeds naar haar zal geluisterd worden. Wanneer die arts die ook wat te maken heeft met Villa Rozerood, daar tijdens een vergadering vraagt of ze het hebben over ‘onze Elselien’ besef je plots bij hoeveel mensen ze een plekje heeft gekregen in hun hart. Onze dochter verbaast mensen, laat mensen nadenken, verwarmt mensen en laat mensen samen komen. Voor ons is onze dochter gewoon onze dochter, voor heel wat andere mensen is ze een heel bijzonder meisje, die dochter van ons.

17 gedachten over “Moedeloos”

 1. Heel veel goede moed! Hopelijk is er snel toch een beetje verbetering! Een dikke knuffel voor jullie superheld 😘

 2. Palliatief??? Ik volg jullie blog al heel lang en leef altijd erg mee, maar dit is de eerste keer dat ik een reactie plaats. Kan ze dan echt niet meer geholpen worden? Of ziet ze het zelf niet meer zitten om verder te vechten?
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

 3. Ik hoop dat jullie als gezin de kracht en moed vinden om Elselien bij te staan. want ik ben zeker dat ze jullie steun heel erg nodig heeft. Wij hopen samen met jullie dat het snel terug de goede kant opgaat. Veel sterkte voor jullie alle zes. En heel speciaal van Hannelore en Anneklaar aan Elselien!

 4. Een heel bijzonder steek en moedig meisje met een heel bijzonder lief en moedig gezin met een heel bijzonder groot plekje in ons hart 😘

 5. Ik hoop dat het gevoel dat er echt geluisterd wordt en zal worden een verschil zal maken. Iedereen heeft zijn grens en het is goed dat dat mag aangegeven worden. Maar wat is het moeilijk om dit te lezen. Veel warmte voor jullie allemaal x

 6. Heel moeilijk amai. Toch veel sterkte voor jullie allemaal en een dikke knuffel voor Elselien. πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€β€οΈπŸ™

 7. Veel moed in deze warmste week
  laat ons in de hoop van kerstmis geloven
  de ster boven de stal kan een lichtpunt zijn in deze donkere dagen…
  groetjes aan Elselien en zeg haar dat ze Pieter en mij mag verwachten zaterdagmiddag

 8. Elselien IS een bijzonder meisje, en jullie zijn een bijzonder gezin !!!! We zouden zo graag helpen, op welke manier dan ook. Dus Ilse en Peter, als we iets voor jullie kunnen beteken, laat het ons aub weten. Intussen blijven we hier duimen en mijn speciale kerstwens voor dit jaar is zeer duidelijk : alle geluk voor ons aller held Elselien. Dikke knuf X

 9. Veel moed en kracht voor het hele gezin. Hopelijk heeft Elselien nog heel veel doorzettingsvermogen om terug te genezen. we blijven aan jullie denken en duimen voor een goede afloop.
  πŸ€žπŸ‘πŸ‘πŸ€ž

 10. We laten niet vaak iets horen, maar ons hart en onze gedachten zijn vaak bij jullie β™₯️

  We rekenen erop Elselien en jullie nog eens terug te zien in Villa Rozenrood!

  Dikke kus van Flore

 11. Ik wens jullie moed, sterkte en vooral vele momenten van liefdevol samenzijn, maar dat doen jullie al 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *