nr.2, 3, 4 en ook nr.5?

Operatie nummer 1 van 2016 komt er aan.  De aquaductstenose zal maandag of dinsdag verholpen worden (voor de kenners via een ATV en niet met een drain).  Ondertussen zijn echter operatie 2 en 3 ook al gepland.  Deze middag kwam neurochirurg nummer 1 op bezoek om het plaatsen van de baclofenpomp te bespreken.  Omdat hij eerst wil dat Elselien haar hersenvochtcirculatie volledig in orde is, zal de operatie doorgaan op 10 maart en de vervolgingreep zal dan een week later zijn op 17 maart.  Daarvoor zal ze een week of twee in het ziekenhuis moeten blijven.  Operatie 4, het verwijderen van een aantal neurofibromen zal waarschijnlijk tegelijk plaats vinden met operatie 2.

Even later kwam ook de uroloog langs en zij sprak over een suprapubische sonde.  (Voor de niet-kenners deze keer, dit is een sonde dwars door de buik in de blaas.)  Zij wist echter nog niets over operatie nummer 1.  Ze zal nu proberen of ingreep 1 en ingreep 5 dan niet samen kunnen.  Wanneer het geen problemen geeft met infectiegevaar, zou het wel eens kunnen dat er volgende week 2 ingrepen tegelijk zullen plaats vinden.  Het is in elk geval nog een narcose uitgespaard.

Hopelijk stopt het dan even.  5 ingrepen op nog geen drie maanden tijd is een beetje veel aan het worden.

Neurochirurg 1 heeft trouwens ook plots door wie onze dochter is.  Toen hij een paar dingen die hij hoorde bij elkaar optelde, viel zijn euro dat diegene die hij nu gaat opereren het beruchte/beroemde meisje is van 12 mei.  Zijn bewondering voor onze dappere dochter groeide nog een beetje meer.  (En hij was al helemaal gesmolten voor onze prinses.)

Gelukkig kregen we na al die slechtnieuwsgesprekken toch ook nog een fijne namiddag.  Nonkel Johan, de peter van Elselien kwam op bezoek om nieuwjaar te vieren.  De zelf geknutselde brief werd bovengehaald en plechtig voorgelezen.

20160114_164834

Nu hopen en duimen we dat we zaterdag toch het ziekenhuis even mogen verlaten.  Er staat immers nog iets heel leuks op het programma!

4 gedachten over “nr.2, 3, 4 en ook nr.5?”

 1. Ik onthoud vooral het laatste … Er staat iets heel leuks op het programma het komend weekend… Geniet ervan !
  Wij duimen hier alvast voor de operatie(s) van volgende week !
  Dikke knuffel. X

 2. Eindelijk wat duidelijkheid voor jullie, hoe vervelend ook waarover…
  Een soort cystofix zoals ze nu plannen te plaatsen is misschien wel interessanter voor de blaas en geeft minder kans op blaas of urineweginfecties. Marieke is daar echt goed mee geweest in den tijd.
  Blij dat zaterdag een leuke dag mag zijn. Hopelijk geeft het de nodige boost… Zo broodnodig he …
  En 10 maart is niet het eerste weekend van de krokus dus dat is dan goed nieuws of heb ik het mis?
  Hoop dat alles nu toch wel wat volgens planning mag lopen, al weet ik dat jullie al bijna niet meer van plannen houden 😉
  Een goede nacht gewenst x

 3. Las het hier dat t toch geen drainage wordt. Ik hoop dat daarmee alles is opgelost en dat wat ze gaan plaatsen dan levenslang goed blijft. Veel succes kleine sterke prinses. Ik ga maandag naar Hasselt en steek noveenkaars voor je aan, bid een noveen, baat het niet, schaad het ook niet, maar k’doe t met bedoeling dat helpt he x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *