onrust

De kogel is door de kerk.  Deze namiddag kwam de neurochirurg op bezoek om wat meer uitleg te geven over de aquaductstenose.  Elselien zal geopereerd worden.  Het is niet dringend, zei de chirurg, daarom gaan ze het pas maandagnamiddag of in het uiterste geval op dinsdagnamiddag doen.  Bij mezelf vond ik dit toch wel heel snel.  Dit wil ook zeggen dat ons verblijf hier jammer genoeg weer maar eens nog wat verlengd zal worden.

Elselien had echt een baaldag vandaag.  Ze voelde zich misselijk, had pijn aan haar rug, voelde zich ontzettend slap, had hoofdpijn, was verdrietig en miste thuis.  De wetenschap dat ze terug onder het mes moet, hielp natuurlijk ook niet om er weer bovenop te komen.  Gelukkig hebben de juffen van de speelzaal zich samen met Silvie (de jarige kiné, hip hip hoera) zich over haar ontfermd en haar er terug een beetje bovenop gekregen.

Dokter Hauser heeft haar echter weer echt blij gekregen.  De gastro-enterologen wilden eens uitproberen wat een tijdje nuchter zijn met haar misselijkheid zou doen.  Het deed niet veel, integendeel, de dochter wordt steeds misselijker (door de problemen in haar hoofd).  De smekende puppy-oogjes van Elselien hebben hem over de streep getrokken om het experiment vervroegd stop te zetten.  Ze mag terug eten.  Ik heb ze al lang niet meer met zoveel smaak een beschuitje zien eten.

Morgen een nieuwe dag met nieuwe testen en onderzoeken.  Hopelijk brengt de nacht voldoende rust voor het lichaam en het hoofd…

 

5 gedachten over “onrust”

  1. Schat…schattekes toch… Als ik kon toveren… Wel goed dat de kogel door de kerk is. Dat je al niet meer moet piekeren over de beslissing die je moet nemen. En wat kan je anders? De ene stap na de andere… een ander pad is niet mogelijk…Hopelijk helpt die operatie Elselien weer vooruit want die misselijkheid en haar steeds slechter voelen is ook niet ok hé. Mijn duimen gaan hier alvast weer stevig omhoog! En voor jullie stuur ik moed en hoop en liefs en een knuffel.x

  2. Zeg, en als ik Elselien was dan zou ik aan de dokter en aan wie dan ook vragen om te eten wat ik echt lekker vind. Dat verdient ze absoluut , vind ik. Hier is dat bij de kids nogal eens Ben and Jerry’s. En voor Elselien?

  3. Stap voor stap.de.hindernissen.nemen.,zonder.veel.verwachtingen.gewoon voortdoen.en ja 🙂 zo.lekker.mogelijk.eten.en.genieten.:-)

  4. Krijgt Elselien een VP-drain of doen ze een ETV?
    Beide operaties duren gelukkig niet lang. Ongeveer een uurtje. Vervelend is weer die narcose. Hopelijk geen andere onverwachte bijkomstigheden. Dan kan het zijn dat Elselien een dag naar de operatie zich zelfs al beter voelt! Daar gaan we maar weer van uit toch!!!

    Ik houd mijn vingers gekruist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *