studeren

De dag werd voornamelijk gevuld met rusten en studeren.  Nederlands is ondertussen al tamelijk goed gekend.  Enkel de schooltaalwoorden moeten morgen nog eens bestudeerd worden.  Nadien kunnen we beginnen met wiskunde.  Dat is ook nog een hele brok.  Voor de rest gebeurde er hier niet veel.  De antibiotica die ze kreeg na haar buikoperaties is eindelijk gestopt.  Hopelijk gaat het met haar darmen nu ook weer de goede kant op en raakt de diarree onder controle.

Vandaag werden ook alle plakkers nog eens verwijderd.  De neurochirurg houdt blijkbaar heel erg van nietjes.  Op haar rug zitten er minstens 15 en dat voor een wondje van hooguit 5 cm en ook op haar buik is kwistig met de nietjes gestrooid.  Daar telde ik er meer dan 20.  Gelukkig is er in haar hoofd gewoon 1 draadje gebruikt, dat zal wat vlotter verwijderd raken.  Maandag is het trouwens zo ver.  De nietjes op de rug en het draadje in haar hoofd mogen er dan eindelijk uit.

Op rustige dagen zoals vandaag droom je van de toekomst.  Met een klein hartje welliswaar, maar toch is het nog steeds een droom waarin alles eindelijk stabiel wordt.  We wensen het onze dochter zo hard toe.  Een leven zonder pijn en ziekenhuisopnames.  Vandaag keek ze naar een programma over dansen en toen bleek weer maar eens dat er toch meer in dat hoofdje afspeelt dan wij weten.  Ze zou zo graag terug ballet doen.  Dat was voor de operatie in mei haar grote droom.  Ooit heeft ze immers nog gedanst en ze deed dit zo graag.  Als mama weet je dan eventjes niet wat je moet zeggen.

Toch weet onze held hier weer iedereen blij te maken.  Steeds opnieuw lukt het haar om  bezoekers lachend buiten te laten gaan.  Zelfs na mislukte prikken of een pijnlijke buik neemt ze niemand iets kwalijk en begint ze mopjes te vertellen en leert er ondertussen nog een paar flauwe bij.  Misschien moeten ze in de verpleegopleiding en de artsenopleiding een cursus moppen vertellen steken!

4 gedachten over “studeren”

  1. Dansen kan op veel manieren. Ze vindt er wel wat op. Het is toch zo’n straffe dame!
    We blijven duimen en positieve energie jullie kant opsturen. Xxx

  2. Hallo daar, de lente begint vandaag! Elselien die mopjes vertelt en dapper studeert! Ja hoor, ze tovert een glimlach op mijn gezicht! Dappere meid!

  3. Dit stukje had ik even gemist. Nietjes….. Lijkt me pijnlijk! Gisteren heeft Elselien daar trouwens niets van laten blijken. Wat een kanjer!!! Nogmaals: tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *