stap voor stap

Het gaat goed, stap voor stap zien we ze terug recht krabbelen.  De voorbije nacht was nog even moeilijk en ook de ochtend werd nog gekenmerkt door misselijkheid en braken, maar eens er nog eens medicatie gegeven was, ging het een stuk beter.  De dag werd dan gevuld met oefenen voor het examen wiskunde en Nederlands en tussendoor is ze zelfs gaan spelen in de speelzaal.  De dochter heeft dus ook al in haar stoel gezeten en dit maar liefst twee uur aan een stuk.  We zagen wel terug wat spasmen, maar gelukkig kwam dokter Moens, de neurochirurg langs met zijn gameboyachtig ding om de pomp beter te programmeren.  Jammer genoeg ben ik een foto vergeten nemen, het ziet er vrij futuristisch en hokuspokus uit, maar als het werkt, zijn we al lang tevreden.

Aan de nieuwe blaassonde hangt nu een beenzak.  Dit is een serieuze vooruitgang.  Ook Elselien begint nu het voordeel van deze sonde in te zien.  Geen gedoe meer met losse sondes, geen mega-urinezak die iedereen ziet hangen, gewoon een klein zakje langs haar been.

Dank zij de urineweginfectie die ze jammer genoeg toch weer heeft, mocht ze nog eens mee doen aan een studie over de werking van haar antibiotica.  Het was dus een dag vol bloedafnames (gelukkig via haar poort maar daar voelt ze niets van) en urinestaaltjes afnemen.   Als we op die manier de wetenschap weer een handje kunnen helpen, doen we het graag.  Ik heb aan dokter Kevin wel gezegd dat ik hoop dat we hem geen derde keer zullen zien verschijnen aan het bed van onze held.  Drie keer is wel scheepsrecht, maar twee infecties is echt wel genoeg.

Vrijdagavond, de start van het weekend.  Voor veel mensen is dit het leukste deel van de week, wanneer je in het ziekenhuis ligt, is het dat net iets minder.  Gelukkig komt er al wat bezoek en dat maakt dat het weekend doorkomen weer iets leuker wordt en hopelijk mogen we het volgende weekend weer thuis doorbrengen.

3 gedachten over “stap voor stap”

 1. Wauw wat een geweldig nieuws. Hop naar het volgend weekend…het paasweekend…en dat het voor jullie een nieuw begin mag zijn. Lieve paashaas leg Elselien maar eens goed in de “eitjes” want dat heeft ze echt wel verdiend. Haar hele gezin trouwens!

 2. Oef!
  Dacht het wel dat die cystofix een verbetering zou zijn. Tuurlijk… T zal weer wennen zijn, maar herinner me van bij Marieke dat het een herademing was.
  Hopelijk doet de juiste antibiotica snel haar werk, want zo’n infectie vraagt veel van je lichaam, je energie,…zeker als t niet de eerste is 🙁
  We duimen voor de examens. Hier is er alvast eentje solidair.
  ?
  X
  K

 3. hallo, ik volg je blog geregeld….en blijf duimen voor alle bochten in de rollercoaster waar jullie nu toch al zo lang inzitten,he! dappere elselien, dappere mama en dappere familie!!! take care! veel lieve groeten, lieve en lena (van in villa rozerood)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *