studeren en bezoek

Zondagavond, de rust keer weer in de ziekenhuiskamers.  Ook bij Elselien is de rolluik naar beneden en zijn de gordijnen gesloten.  Zelfs de televisie staat al uit.  Ze was moe.  Het was een dag van veel wiskundeoefeningen oplossen, dictee maken, schooltaalwoorden nog even instuderen en gelukkig ook nog wat bezoek.  De dochter genoot telkens, bezoek is een reden om je schoolboeken te sluiten en even aan iets anders te mogen denken.  Zo stapten hier een Nederlands vriendin en haar dochter binnen.  Die hadden zomaar eventjes een twee en een half uur gereden om op bezoek te komen.  Het was echter de moeite waard.  Na anderhalf jaar hadden we heel wat bij te babbelen en de dochters vonden elkaar bij het spelletjes spelen.  Bezoek brengt trouwen ook vaak een geschenkje mee.  ze konden niets beter gekozen hebben.  ‘Oh moeke, zo een knuffel wou ik al zoooo lang zoooo graag hebben’.  Het is dan ook een heel schattig wijs uiltje voor een wijze dochter.

20160320_203755

Even later kwam ook vake binnen waaien en die had de kleine grote zus mee.  Het was hier plots een dolle boel.  De zus viel pas stil toen ze een artikel van Sieg, de Ketnetheld, onder ogen kreeg.  Ze twijfelt nog of ze het zal omhoog hangen of onder haar hoofdkussen zal leggen.

Even was er nog tijd om toch nog eens de dicteewoordjes te oefenen, maar deze keer werd ze gered door oma en opa.  Ook zij mochten zich wagen aan UNI extreem.  Het was spannend!

20160320_195345

Jammer genoeg heeft onze held ondertussen toch wat buikpijn gekregen en staat haar buik een beetje dik.  Morgen zullen we er de dokter toch maar eens laten naar kijken.  Rare dingen hebben we nu echt niet meer nodig.

3 gedachten over “studeren en bezoek”

 1. Een mooie zondag toch 🙂 Laat dat buikje vannacht maar liefst tot rust komen. Het is inderdaad welletjes geweest met rare ongewenste beesten.

 2. Eindelijk die stap gezet! Elselien zag er goed uit en de klik met Veerle was er (daar hoopte ik al op). Konden wij wij kletsen, terwijl Elselien alle spelletjes won van mijn dochter…… Mijn dochter herkende bepaalde eigenschappen van zichzelf in Elselien. Helaas heeft Veerle geen Facebook (net alles verwijderd), maar we komen gewoon vaker op bezoek!
  Fijn dat het uiltje zo bevalt!
  De terugweg, heb ik even onderbroken voor een extra grote beker koffie! Was hard nodig, want ik dreigde ik slaap te vallen. Verder geen files, dus de zondag is een perfecte dag om af te spreken!
  Ik hoop niet dat er iets ernstigs met de buik aan de hand is, maar ik begrijp ook wel dat het gisteren een drukke dag is geweest. Dat heeft toch altijd direct effect op de meest zwakke plek van een mens, toch?!
  Gauw naar huis, gezellig met z’n allen VOOR Pasen weer samen zijn.
  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *