een datum

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag zijn we nog maar eens naar Brussel gereden.  We waren eindelijk uitgenodigd voor een gesprek met de twee orthopedisten.  Het 3D-model van de wervelkolom van de dochter was dan met een vertraging van twee maanden, toch nog gearriveerd vanuit Groot-Brittanië.   Toen de dokters het model uit de doos haalden, vielen onze monden echter open.  We wisten al dat de rug van Elselien er niet goed aan toe was, maar wat we te zien kregen sloeg wel alles.  De kromming van haar rug bedraagt zomaar eventjes 160°.  Dit wil zeggen dat het bovenste deel van de wervelkolom bijna loodrecht naar beneden groeit in plaats van naar boven.  Een operatie is dus absoluut noodzakelijk.  Zonder operatie zal ze nog veel zwaardere longproblemen krijgen en zal haar levenskwaliteit nog veel verder achteruit gaan.    Je wordt even met je neus op de niet zo opbeurende feiten gedrukt.  Tja, dan heb je geen keuze.  Dan zeg je aan de artsen dat jullie samen met hen er voor zullen gaan, ondanks alle mogelijke complicaties die ze je uitleggen en die stuk voor stuk ook al bedreigend overkomen.

Er is nu afgesproken dat de operatie zal doorgaan op 20 augustus.  We hadden het graag vroeger gehad, maar dit leek niet te lukken.  Spijtig, maar we wachten nu al zo lang, dan zal dit ook nog wel lukken.  Ze zal wel op voorhand nog een week opgenomen worden in Inkendaal, een revalidatieziekenhuis, om daar met beademing te leren slapen en leven.  Er kan ons immers niet gegarandeerd worden dat haar longen het zullen redden op eigen kracht na de operatie.  Jammer genoeg betekent deze datum ook dat Elselien op 1 september niet zal kunnen starten op school, en dat net op het moment dat ze de overstap zal maken naar het 1ste middelbaar.  Maar dit zijn zorgen voor later.  Nu gaan we eerst nog genieten  van wat er nu nog kan en proberen om er nog een paar keer tussen uit te kunnen om de batterijen op te laden.

5 gedachten over “een datum”

 1. Ik wens jullie veel sterkte en veel succes. Amai Elselien jij bent een ongelooflijk sterk meisje, een super girl. Ik zal in ieder geval deze datum onthouden en dan zeker aan je denken en mijn duimen dubbel dik op mekaar zetten. Dikke Kus Monique

 2. We gaan hier in Molenstede keihard duimen!!!
  Geniet intussen nog een beetje en doe zodoende genoeg krachten op.
  Maar ja, Elselien heeft al meer dan wie ook laten zien dat ze overeen ‘superkrachten’ beschikt.
  Toitoitoi en ga er tegenaan lieve meid .

 3. Hallo Ilse,
  Wij zijn juist terug van een lang weekendje in Rozerood. Hoorde vandaag over jouw blog over Elselien.
  Niet te vatten he wat Elselien allemaal moet ondergaan…!!! Wij willen jullie en natuurlijk vooral Elselien veel sterkte en doorzettingsvermogen wensen voor de komende maanden. En hopelijk snel “tot in Rozerood”.
  Ilse, Rudy en Lenneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *