adrenaline

IMG_0047

Ik leef dit moment op de adrenaline die ik zelf momenteel in grote hoeveelheden produceer door alle stress en angst.  Elselien leeft door de adrenaline die ze vlak na de hartstilstanden zijn beginnen toedienen.  Adrenaline is echter een heel gevaarlijk medicijn.  Je kan er trouwens ook verslaafd aan raken.  Gisteren en vandaag hebben ze dus de toediening langzaam afgebouwd.  En het lijkt te lukken.  Ze krijgt nog een heel minieme hoeveelheid, dus als de nacht goed gaat, is ze er morgen helemaal van af.  Dit is een geruststelling want op deze manier hebben ze weer iets achter de hand wanneer het volgende week weer zou fout lopen.

Elselien heeft bijna de hele dag geslapen.  Ze deed af en toe haar ogen open, maar wanneer we haar dan gerust stelden met onze aanwezigheid, sloot ze ze weer.  Het enige echte minpunt vandaag was de kiné.  Ik had echt de indruk dat deze kiné niet aanvoelde hoeveel Elselien aan kon.  Elselien verdraagt heel veel en laat enorm veel toe.  De enige voorwaarde is dat je haar uitlegt waarom je het doet en wat je doet.  Dat is zelfs nu in deze levensbedreigende situatie niet anders.  Ook nu leggen wij en de verpleging alles uit wanneer er iets moet gebeuren.  Alleen had deze kiné dit duidelijk zo niet begrepen.  Ze negeerde alle signalen van Elselien.  We hadden nadien een kind met tranen in de ogen, een ademhalingsbuis die verschoven was en een heel reutelende ademhaling.  Gelukkig zijn het morgen weer de kinderkiné’s.  Het is alleen maar te hopen dat ze haar vertrouwen in hen niet kwijt is.

Morgen start er een nieuwe week.  Een week waarin ze weer zal geopereerd worden, een week vol nog groter stress en angst.  Maar hopelijk wordt het ook een week die de start wordt van het herstel.  Van rust en vertrouwen dat we op de goede weg zijn.

11 gedachten over “adrenaline”

 1. De stapjes die de laatste dagen gezet zijn, tonen toch geneeskracht. Goed dat ze zo goed kan rusten. Ik vind jullie ongelooflijk, in het verslagje van de ‘ampulle’ zie ik dat je zelfs doorheen de stress, angst en tranen het vleugje humor nog niet bent verloren. Ik denk veel aan jullie. Als ik iets kan doen voor de andere kinderen, laat het me dan maar weten. Liefs, veel liefs. We duimen verder.

 2. Hoe is dat in godsnaam mogelijk! Hier word ik maar dan ook zo boos van dat ik tranen in mijn ogen heb !!!
  Hoe kan het toch dat je soms toch zo pech kan hebben, zo niet beluisterd of begrepen wordt, zo genegeerd wordt door mensen die ‘hulpverlener’ zijn ???
  Gewis, ze zijn niet allen zo, integendeel, maar het moet je kind maar zijn he, het moet jou maar overkomen… Pffff… Ilse, hoop zo dat dit een eenmalige zaak was voor jullie, alsof jullie inderdaad niet al zo voldoende adrenaline aanmaken…
  Gelukkig is de rest van de omkadering daar naar wat je vertelt wel goed… Trek je daar maar aan op en die andere persoon: blijf met uw pollen af van ons Elselien tenzij je bereid bent te luisteren naar deze kleine maar grootse superheld ! Xx

 3. Dag Ilse,

  Geef de moed niet op en durf voor je kind opkomen, jij kent haar het best en die kiné moet leren luisteren naar jou want jij kent je dochter het beste! Durf beleefd stop te zeggen in het belang van Elselien. Ga daarbij vooral op je moedergevoel af dat is nooit verkeerd! We denken aan jullie en blijven bidden dat alles goed komt! veel sterkte!

  Katja

 4. Deze morgen terug 3 kaarsen doen branden in onze kerk voor Elselien en jullie. 3, want alle goeie dingen bestaan uit 3. Deze week is terug een spannende week voor jullie. Veel moed en sterkte deze week. We blijven duimen voor een goed herstel!
  Ilse , laat inderdaad je moederhart spreken en volg je instinct, want jij alleen weet en voelt wat Elselien wil en kan. Succes voor de operatie deze week!
  Reinhilde

 5. Veel succes en sterkte voor de week die komt! We duimen mee voor een goed verloop en hopen dat er snel rust en zekerheid mag komen. Moedig blijven volhouden!

 6. Ze doet het goed ons meisje!!!!! doe zo verder elselientje!!! je bent een echte kleine grote held! dikke zoenen van aan het zeetje
  xxxx lieselotte

 7. Lieve Elselien ,
  Die bange blik van jou toen je je ogen opende blijft me bezig houden. Je mama kon je wel snel tot rust brengen met uitleg wat er rond je bed gebeurde. Er gebeurt dan ook verdorie zoveel met je ! Als je wat meer wakker bent en je leest wat je mama allemaal heeft neergeschreven ga je nog al verschieten wat jij mee gemaakt hebt. Maar iedereen doe je verbazen hoe een vechtlust je hebt. Op je bed ligt ook een prachtige foto van je gezin ! Ik duim mee voor deze spannende week! Dikke knuffel ! x

 8. Je heb al een lange weg afgelegd, we zijn er nog niet maar we komen er wel.
  Hou je goed grote meid.
  Martine

 9. Hallo Ilse en Elselien en familie vanuit Brugge leven we hard met jullie mee en hopen maar op een ding dat alles heel goed komt we vertrouwen erop en geven vooral niet op we wensen jullie heel veel moed kusje voor Elselien van Kristien Roos en jo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *