rust

Ze is terug en dit geeft haar heel wat rust.  Niet alleen op fysiek, maar vooral op mentaal vlak.  Elselien voelt zich veel meer op haar gemak.  Ook al wordt er boven enorm goed voor haar gezorgd en is ze ook daar heel graag gezien, toch voelt zij zich daar enorm gespannen en bang.  Ze was bang voor de momenten dat ze alleen was, bang dat er weer iets onverwacht zou gebeuren, bang voor onderzoeken terwijl het nog geen negen uur was, bang voor wat er allemaal fout kan lopen, bang voor het simpele feit dat ze op intensieve zorgen lag.  Toch zijn de echtgenoot en ik blij dat ze haar zo opgevolgd hebben.  Er is niets aan het toeval overgelaten.  Even was er zelfs schrik voor een dreigende longontsteking, maar gelukkig zijn ze dit ook kunnen voor blijven.  Het houdt wel in dat er héél vaak percussie moet gegeven worden, ook ’s avonds laat en ’s morgens vroeg.  Met de kinesist is er nu afgesproken dat ik zelf de percussie zal geven wanneer de dochter te veel last krijgen van de slijmen in haar longen.  Af en toe hoor je haar immers enorm reutelen en knorren.  Liefkozend durven we haar dan wel eens Knorretje noemen en dat vindt ze zelf een prachtige troetelnaam.

Ze ligt ook nog heel vaak te slapen (of te rusten met haar ogen dicht zoals ze zelf zegt)  Ze is duidelijk nog erg moe van de voorbije week.  Week 15 die vandaag begonnen is, zullen we dus maar beschouwen als een uitrustweek en hopelijk is week 16 dan de week van de start van het grote herstel.

5 gedachten over “rust”

  1. Dit is een mentale opkikker. Op intensieve liggen is inderdaad zeer zwaar . Nu hopen dat ze tegen haar verjaardag voldoende kracht heeft om er toch een leuk feestje van te maken .

  2. Rusten en bekomen van de voorbije week en dat allemaal onder haar prachtige deken en met haar nieuwe knuffelpop bij haar. Stilaan zal de gekende Elselien wel weer ontwaken om zich klaar te maken voor enkele fratsen met de verplegers op Kids 2. XXX

  3. Lieve Elselien,

    Ik heb net de hele blog van begin tot einde gelezen (bijna 2 uur mee bezig geweest). En wauw, wat een dapper en sterk meisje ben jij!

    Ik zie zoveel doorzettingskracht in jou en ik geloof erin dat jij door deze donderwolkjesperiode geraakt!

    Dikke knuffels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *