stabiel!

Onze meid blijft iedereen verbazen.  Hoe ze het doet, weten we niet, maar ze toont zich als een echte kanjer.  Deze middag nodigde dokter Najafi ons weer eens uit in het bureautje.  Je weet op die moment dat er weer een zwaar gesprek zal volgen, dus helemaal gerust stap je er niet naar binnen.  De dokter wou met ons eens overlopen waar we op dit moment staan met onze dochter.  Alle drains uit longen en buik zijn weg.  Morgen wordt er nog eens ene foto genomen van de longen om te controleren of ze in orde zijn, maar op dit moment is de dokter nog steeds stomverbaasd dat het enorme gat dat Elselien in haar longvlies had, het toch heeft klaargespeeld om voorzichtig dicht te groeien.  Het is nog allemaal heel teer en fragiel, maar het lijkt niet meer te lekken.  De beademing zal ze nog een hele tijd nodig hebben, maar ook dit wordt héél langzaam afgebouwd.  We moeten echter rekening houden met nog een paar weken beademing.  Aangezien er echter nog zoveel zaken zijn waar ze verder moet van herstellen, hebben we tijd genoeg om af te bouwen.  Elselien krijgt ook nog steeds morfine voor de pijn en dormicum om te sederen.  Ook deze twee zullen heel langzaam aan verminderd worden.  Hier moet wel mee opgelet worden, want die dingen zijn zwaar verslavend en aangezien ze dit al twee weken krijgt, moet ze afkicken.  (onze dochter als junk, dit hadden we nog niet gehad!)  De ontsteking aan de jejunostomie baart de dokter nog steeds zorgen.  Uit de kweken kwam er volgens haar een hele dierentuin naar voor.  Meer dan tien (!) verschillende bacteriën zaten er in de etter.  Daarnaast hebben ze ook nog een schimmel gevonden.  Ze krijgt nu twee soorten antibiotica en een schimmeldodend middel.  Hopen nu maar dat dit voldoende is en goed aanslaat.  Haar temperatuur is nu niet meer constant te hoog, maar ze blijft wel koorts maken.  Ook de poortkatheter zal gecontroleerd worden om zeker te zijn dat daar zeker geen infectie op zit.  De infecties die ze nu heeft, hebben namelijk de vervelende gewoonte van graag te verhuizen.  Die poort heeft ze echter nog een hele tijd nodig en ook de blaassonde zal nog lang blijven zitten.  Er moet dus veel zorg voor worden gedragen.

Haar beenfunctie is ze naar alle waarschijnlijkheid volledig kwijt.  De arts denkt niet dat we hier veel verbetering zullen zien, maar ze zij er ook bij dat er bij Elselien geen zekerheden zijn.  Wie weet…  Haar linkerarm doet het ook minder goed dan haar rechterarm, maar hiervan denkt ze dat revalidatie wel iets zal opbrengen.   Onze meid zal zo stilletjes aan hard moeten beginnen werken.

We kregen echter ook fijn nieuws, maar we hadden dit zelf ook al opgemerkt.  Met de hersenschade zou het wel eens heel goed kunnen meevallen.  Elselien begrijpt alles en kan zich uitdrukken.  Ze kan op de computer typen wat ze wil zeggen.  Dit betekent dat ze in elk geval nog kan lezen.  Na drie kwartier reanimatie is dit een echt wonder te noemen.

Op het einde van het gesprek vertelde ik de dokter dat ik twee weken geleden gevreesd heb dat we ze zouden kwijt raken.  De dokter heeft toen heel eerlijk gezegd dat ze de kansen dat Elselien het zou halen, heel klein tot bijna onbestaande had ingeschat.  Gelukkig hebben ze gevochten voor haar op die moment en zijn ze blijven vechten voor onze schat, ook al was de kans op succes zo klein.  We zullen hen daar eeuwig dankbaar voor zijn.

En het is nu officieel, Elselien haar toestand is niet meer kritiek.  Ze mag nu stabiel genoemd worden.  Het kan nog steeds plots heel moeilijk worden, maar haar kansen om er door te komen zijn nu twee weken later ontelbaar vele malen groter geworden.

14 gedachten over “stabiel!”

 1. Twee weken alweer. Wat er al niet gebeurd is in deze tijd! Heftig allemaal, maar voorzichtig aan weer wat meer hoop. Ik blijf met jullie mee hopen!

 2. Wat een vechter is Elselien toch! ze slaat de medische wereld met verstomming en ze maakt jullie gelukkig.
  Ik ben blij voor jullie dat jullie weer wat optimistischer naar de toekomst kunnen kijken en ik denk dat de liefde van jullie gezin en familie Elselien de kracht geeft om door te gaan.
  Het allerbeste voor jullie allemaal!

  Hilde VDV

 3. Wat ben ik blij van dit te lezen, elselien doet het bijzonder goed.
  Waar ze de kracht vandaan haalt, blijft een raadsel.
  Heel veel groetjes aan iedereen!

 4. wat fijn om dit goede nieuws te lezen een ijzersterke dochter hebben jullie ,ze heeft nog een lange weg te gaan ,maar elselien komt er wel .véél groetjes uit laakdal

 5. Wat ben ik blij om dit goede nieuws te horen, amai zeg.
  Hup hup naar beter en beter, ik blijf er in geloven duimen op !

 6. Net het laatste verslag gelezen. Fijn om te horen dat er weer een lichte vooruitgang geboekt is. Ongelooflijk hoe Elselien zich erdoor slaat.Chapeau! Hopelijk kunnen jullie nu ook een beetje op adem komen Groeten, Sabine en Dirk

 7. Amai Ilse, dat zal wel serieus hard zijn om horen… Weten of vermoeden dat of luidop horen bevestigen dat… Het zijn toch twee verschillende dingen…
  Wat jullie als gezin samen met jullie kanjer al te verwerken hebben gekregen is niet niks… Pfff…
  Ook de nog af te leggen weg toont zwaar te worden… Zeer zwaar…
  Maar net zoals jullie kanjer, proberen jullie als gezin er desondanks voor te gaan en daarin wensen we jullie ongelooflijk veel kracht en moed toe xxx

 8. Wat een gevecht moeten Elselien en jullie leveren! Hopelijk nu elke dag een stapje in de goede richting. Ik lees het nieuws met gemengde gevoelens….zo’n ernstige gevolgen . Ik hoop dat jullie veel kracht ondervinden van elkaar en de omgeving. Vanop afstand wordt jullie alvast veel kracht gestuurd. Go go go Elselien! Blijf ons positief verbazen meid!

 9. Wat fijn om zo’n goed nieuws te lezen!!!
  Vanaf nu mag ze officieel ” Mega- Elselien” genoemd worden ; bye bye Mindy en Toby….
  Nog een lange weg te gaan, maar met nieuwe en vooral positieve vooruitzichten gaat dat weer beter lukken.
  Jullie zijn schitterende mensen met een kanjer van een dochter om fier op te zijn. En dat geldt ook uiteraard voor zus en broers.
  Toitoitoi.
  Greet en Gilbert.

 10. Onvoorstelbaar wat jullie als gezin aan het doorstaan zijn! Heel veel moed voor allemaal! We blijven duimen voor Elselien! Leen en kangoeroe-team.

 11. Amai wat een vechter vanaf ik dit bericht las was ik heel gelukkig! Weer een stapje vooruit doe zo verder Elselien je bent de beste vechter van heel de wereld! Ilse je mag er heel fier op zijn ,dikke duim voor haar !!!! Groetjes en heel veel knuffels en kusjes van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *