op en af

IMG_0003Het ene moment gaat het met ons meisje weer wat beter.  De koorts is min of meer onder controle, de buikpijn is bijna weg, ze voelt zich weer wat beter en het sonderen geeft een iets beter resultaat, Zelfs een ijsje gaat er dan al eens in.   Een paar uur later zie je diezelfde Elselien weer achteruit gaan.  De temperatuur nadert weer de 38°, ze is weer o zo misselijk en heeft een gespannen en pijnlijke buik.  Ook de dokter kwam weer eens langs om te kijken.  Ze wordt toch wel van heel nabij gevolgd, zelfs op een doodgewone zaterdag.  Alle andere opnames hebben we in het weekend nooit zo vaak een dokter gezien.  De antibiotica lijkt wel aan te slaan, dus de artsen en wijzelf zijn voorzichtig hoopvol.  Het blijft natuurlijk afwachten tot die vieze beesten helemaal weg zijn, maar het begin is er.

Maandag wordt er nog eens een echo van de buik genomen om te kijken naar de nieren en om eens te zoeken waar al het vocht dat ze binnen krijgt naar toe gaat.

De dochter blijft voor werkgelegenheid zorgen en ook de artsen hebben hun handen meer dan vol met het oplossen van al die medische raadsels waar ze hen voor stelt.

Naast alle zorgen zijn er ook nog steeds die lieve blijken van mee leven die we mogen ontvangen.  Dank je wel voor die ongelooflijk fijne verrassing die in onze brievenbus zat.  We zullen ze goed gebruiken over enkele weken.  Dank je wel ook voor de fijne (en soms lange babbels) waarop ik mijn hart eens kan luchten.  Ze zorgen er mee voor dat Peter en ik het samen met onze drie andere schatten nog een beetje vol kunnen houden.

5 gedachten over “op en af”

  1. Goed dat ze ook af en toe wat minder koorts en buikpijn heeft en dat de antibiotica lijkt aan te slaan! Het stemt jullie en de artsen en dus ook ons voorzichtig hoopvol!
    Hoop zo dat jullie meer en meer van die momenten met jullie kleine muis hebben en dat die rotbeesten snel helemaal oprotten!
    Wij duimen x

  2. We denken veel aan Elselien en haar familie, ook al hebben wij nu vakantie. Ik volg jullie blog dagelijks, zo blijf ik op de hoogte. Heel veel goede moed gewenst en groeten aan Elselien, van Susan (van de IPV – Sint Lodewijk).

  3. een moedige ,knappe,lachende meid op de foto ondanks alle tegenslagen je moet het maar kunnen,wij vechten op afstand mee tegen die lelijke beestjes ,we blijven duimen en hopen dat er voor jullie toch nog een leuke vakantie inzit weldra groeten uit laakdal xxxxx……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *