een nieuwe start

Stipt om negen uur deze ochtend stopte het busje dat ons naar het UZ Gent zou brengen voor de deur.  We vertrokken met een klein hartje, ietwat zenuwachtig, maar toch ook wel heel benieuwd.

IMG_0042

We werden met open armen verwelkomd.  Van bij het onthaal werd gevraagd of dit nu Elselien was.  Blijkbaar was haar reputatie haar al vooruitgesneld.  Haar kamer stond klaar, het bed was opgemaakt, de armband werd omgedaan en daar gingen we.  Vanaf toen werd het een drukke dag.  De revalidatiedokter kwam langs en testte een uur lang wat Elselien nog voelt en kan.  De verpleegster had een vol uur nodig om haar dossier op punt te stellen wat medicatie en speciale zorgen betreft, de ergotherapeut kwam het revalidatieschema bespreken en onmiddellijk al wat aanpassen.  Het zag er nogal vol uit voor onze kleine pruts.  De kinesist gaf al een eerste sessie op het bed om dan morgen echt te kunnen starten.  Elselien ging ook al eens naar de speelzaal op de Wii spelen en tussendoor zag ik nog een paar keer dokters, verpleegsters en spelleiding om nog meer zaken af te spreken.  Ook de eerste nieuwe lading kaartjes hangt alweer omhoog.

Nu is ze aan het bekomen van deze dag vol nieuwe indrukken.  We kijken uit over Gent vanuit onze suite.  De eerste dag viel mee, morgen begint het echt…

4 gedachten over “een nieuwe start”

 1. dag lieve Elselien,
  jullie feestweekend zag er heel leuk uit! Je kan zo zien dat je er van genoten hebt!
  Goed dat je overstap naar Gent vlot verlopen is. Dat ze zich daar maar in de startblokken zetten voor zo een straffe madam als jij.

  vele groetjes en een warme ‘muizen’knuffel,
  sofie (klaslogo MG)

 2. Fijn dat jullie zo warm onthaald worden. Dat maakt toch een verschil hé. En helemaal terecht want ons Elselien verdient een VIP behandeling. Goede moed hé , lieve meid.

 3. Ik hoop dat alles weer goed zal komen en ze Elselientje kunnen helpen en zo veel mogelijk pijn kunnen besparen. Ik vind het SUPER hoe Elselien een ‘karaktertje’ is. Soms zeggen ‘we’ (want ik ook trouwens) ”Elselien’tje”’, maar het is eigenlijk een hele ‘ELSELIEN’
  HE MEID!!! LAAT EENS IETS ZIEN”’ X

 4. Wow Moeke. Wat een grote suite hebben jullie daar gekregen in Gent! Hopelijk met een comfortabel bed voor jou? Ik wens jullie beiden veel succes toe met de revalidatie. Go go go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *