een nieuw hoofdstuk

Het is zover.  Vannacht is het onze voorlopig laatste nacht in het ziekenhuis.  Morgen mogen we echt naar huis.  Na 24 weken waarvan 18 in Brussel en 6 in Gent trekken we de deur van de ziekenhuiskamer achter ons dicht.  Het doet vreemd.  Je leven heeft geen bijna 6 maanden op pauze gestaan.  Na een aantal weken vonden we onze draai en leek het of we alles goed onder controle hadden.  We hebben nochtans heel wat moeilijke momenten gekend.  Zo lang zonder elkaar kruipt in je kleren.  Je mist elkaar enorm en toch, ik denk dat we weer zullen moeten leren om samen te leven.  We moeten weer rekening houden met elkaar en we zullen niet meer twee gezinnen zijn.

We gaan er voor.  Het zal niet gemakkelijk zijn, dat weten we.  De zorg voor Elselien is enorm, de zorgen die we hebben blijven groot.  We hebben nog drie andere kinderen die het ook af en toe moeilijk hebben met alles wat rondom hen gebeurd.  Maar het feit dat we weer samen kunnen leven, zorgt er voor dat we weer een beetje meer moed kunnen putten om ook deze stap te kunnen zetten.

Nog één nacht …

15 gedachten over “een nieuw hoofdstuk”

 1. Ik wens jullie een hele mooie nieuwe start en veel kracht om met z’n allen deze nieuwe uitdaging tegemoet te gaan. Dikke knuffel X

 2. Dat is ongelooflijk goed nieuws!

  Ik begrijp dat dit op bijna alle vlakken een zeer grote aanpassing zal zijn.

  Nu kunnen de anderen thuis een deel van de directe zorgen voor Elselien mee helpen dragen en hun leerproces starten waar de mama al een paar maanden voorsprong heeft genomen.

  Ik ben ook blij dat jullie als koppel opnieuw de draad kunnen opnemen en dat ook Hanne, Thomas en Annelies hun mama opnieuw mogen delen. Ik denk dat jullie alle vier jullie mama (of echtgenoot) en zus (of dochter) gigantisch veel gemist hebben.

  Wij duimen ervoor dat alles weer in een goede plooi valt.

 3. Jullie gezin is een dreamteam!! We twijfelen er niet aan dat jullie gaan slagen!! Go, go, go!!!

 4. Yieha!!! Da’s goed nieuws. Eerst ferm genieten van de bubbels en mekaar. Da’s een moment om uitbundig te vieren. De ’to do’ lijstjes en zorgen lopen (spijtig genoeg) toch niet weg, dus zet ze maar even aan de kant. Geniet er met z’n allen met volle teugen van. Blij voor jullie!

 5. Goed nieuws!
  Begrijpelijk al die zorgen, vragen, angsten, bekommernissen,…
  Dag per dag, moment per moment …
  Laat het nu even op jullie af komen…
  Wat uit de plooi is geraakt, vraagt meestal de nodige tijd, voorzichtigheid, inspanning en doortastendheid om terug in de plooi te geraken, maar bovenal vertrouwen en veel warmte…
  Dat laatste… Warmte en vertrouwen wensen we jullie van harte toe!!!
  Xxx
  Kirsten en co

 6. Joepie! Goed nieuws! Met een gezin als dat van jullie zitten jullie binnen de kortste keren weer met zijn allen op de rails! Ik wens jullie ongelooflijk veel plezier samen, veel warme momenten, veel geluk….

 7. super om te horen dat jullie eindelijk aan het volgend hoofdstuk kunnen beginnen
  groetjes uit tessenderlo

 8. Amai zeg dat is zeer goed nieuws. Jullie komen van zo ver.
  jullie gezin heeft veel moeten doorstaan. En dan nu terug volledig vanaf morgen. Ik ben er zeker van dat het goed komt. ik zou zeggen drinkt er een glaasje op morgen als je thuiskomt. Veel goede moed. groetjes vanuit Berchem

 9. Eindelijk weer thuis ,en weer allemaal samen.Dit zal niet gemakkelijk zijn maar jullie zijn zo een mooi en sterk gezin en hebben al zoveel meegemaakt dit gaat jullie lukken hoor.We kunnen jullie alleen maar aanmoedigen en blijven duimen en dat gaan we doen.En als we ook maar iets voor jullie kunnen doen laat het,ons weten hé dit menen we hoor!!!! groetjes van Suzanne en Guy

 10. Goed nieuws! Eindelijk terug thuis.
  Veel geluk voor Elselien en jullie allemaal.

  Filip, Béné en co

 11. Een nieuw hoofdstuk!
  Hopelijk een goed hoofdstuk, vol liefde en tederheid, één gezin met centraal de zorg voor Elselien. Ik wens haar een vlotte revalidatie zonder nare verrassingen deze keer.
  Hopelijk vind je nu nog een geschikte woning en dan is het plaatje bijna compleet. Veel moed voor het hele gezin, ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *