teleurstelling

We hebben nood aan vakantie.  Dat merkte ook de arts van het revalidatiecentrum op.  Daarom werd er besloten dat Elselien in de herfstvakantie niet naar de revalidatie moest.  We mochten op vakantie.  Nu is op vakantie gaan met de dochter niet zo vanzelfsprekend.  We kunnen niet overal binnen en we zitten ook met de medische zorgen.  Heel veel kan en doe ik zelf, maar het aanprikken van de poortkatheter laat ik nog altijd over aan geschoolde mensen.  Van Villa Rozerood wist ik al lang dat het niet zou lukken, maar in Nederland vonden we een Ronald Mc Donald vakantiehuis in Arnhem.  Perfect aangepast, alle hulpmiddelen aanwezig en nog eens een leuke omgeving ook.  De beheerders van het huis raadden ons aan om eens contact op te nemen met het ziekenhuis van Arnhem om af te spreken voor de poort.  We hebben dat dan ook gedaan.  Al heel snel werd duidelijk dat het niet makkelijk zou gaan.  We werden van het kastje naar de muur gestuurd, maar deze middag had ik eindelijk de juiste persoon aan de lijn die mij dan doodleuk wist te vertellen dat ze niet willen aanprikken.  Ze willen de verantwoordelijkheid niet nemen moest er iets mis gaan tijdens het prikken.  De tranen sprongen op die moment in mijn ogen.  Ik geloofde bijna niet wat ze zei, wat doen ze dan met kinderen die via spoed binnen komen?  Die kennen ze toch ook niet.  Ik heb de arts gezegd dat je met een heel ziek kind dus op deze manier nergens meer naar toe kan.  Ik moet er geen tekening bij maken dat er hier nog wel een paar ontzettend teleurgesteld waren.

Een zwaar ziek en gehandicapt kind is heel beperkt in zijn doen en laten, maar op deze manier wordt het een gezin ook niet echt gemakkelijk gemaakt.  Even over en weer naar Brussel en Gent zie ik op vakantie toch ook niet zitten.  Dat kan Elselien ook nog niet aan.  Het zal dus een weekje thuis blijven zijn.  Jammer, maar een andere oplossing (die dan ook nog betaalbaar is) kan ik niet echt bedenken.

9 gedachten over “teleurstelling”

 1. Hallo ilse,

  Dit is wel een jammer, we hopen dat er toch nog wat te regelen valt
  Ik weet niet wat de mogelijkheden zijn maar googlet eens naar huize fabiola in maasmechelen, dit is een vakantiehuis voor gezinnen die speciale zorg nodig hebben

  We wensen elselien samen met jullie toch een gezellige vakantie toe
  Groetjes van ons drietjes

 2. Lukt verzorging in Villa Rozenrood niet? Of zijn ze volzet?

  Zo zonde voor jullie!! Kan me de teleurstelling nauwelijks zelf voorstellen…

  Veel sterkte!!

 3. Hallo,

  Ook ik kan me moeilijk voorstellen wat de mogelijkheden kunnen/moeten zijn maar dit is alvast een adresje dat ik onthouden heb uit het programma” met vier in bed”: http://Www.altijdgenieten.be

  Hopelijk vinden jullie een oplossing,
  Groetjes,
  Eline Hemelsoet

 4. Al eens gedacht om een oproep te plaatsen om op zoek te gaan in Arnhem naar mama’s of zelfstandige verpleegster die dit wel doen bij hun patiënten? Met hun ervaring lukt het misschien. Het is misschien wel een hele verantwoordelijkheid maar lukt het niet dan zijn jullie kennelijk dicht bij een ziekenhuis en op spoed moeten ze dan wel reageren, zou je toch denken.

  Groeten Veerle

 5. Wat heftig! Waar slaat dit op? Eilandjes zijn het. Arnhem vind ik helemaal vreemd. Ik ga daar volgende week overnachten i.v.m. opname van Thim op Klimmendaal. Wilden ze niet vanuit het ziekenhuis of vanuit het Revalidatiecentrum? Laat me even weten!

 6. Wat een teleurstelling dat jullie niet op vakantie kunnen.Ik weet uit ondervinding dat het in Nederland nog moeilijker is om een dokter te krijgen voor iemand die ze niet kennen maar misschien is er wel een mogelijkheid om naar de wachtpost van een ziekenhuis te gaan.In elk ziekenhuis is er een huisarts aanwezig en als die het niet kan of durft kan hij iemand anders oproepen.

 7. wat stom! k weet natuurlijk niet wat er precies moet gebeuren,maar kan ze niet al aangeprikt vertrekken en zo een week laten met een slotje? of misschien iemand betalen om over te komen voor t aanprikken,dat is misschien toch de kost waard als jullie je vakantie kunnen hebben? ik duim voor een oplossing!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *