brief aan haar klasgenootjes en vrienden

Lieve klasgenoten en al die vele vrienden en vriendinnen van Elselien,

ik ben de mama van Elselien.  Zoals jullie weten is Elselien dindag geopereerd.  Tijdens de operatie is het echter heel erg fout gelopen.  Elselien heeft twee maal een hartstilstand gehad.  De dokters hebben er haar weer door kunnen halen, maar op dit moment is Elselien heel erg ziek.  Zij  wordt in een kunstmatige slaap gehouden zodat ze zeker geen pijn voelt en veel kan rusten.   Af en toe doet ze even haar ogen op en dan herkent ze ons wel.  Samen met de artsen en ons gezin is ze op dit moment aan het vechten voor haar leven.   Dit schooljaar komt Elselien zeker niet meer terug naar school, ook bezoek is niet mogelijk want zij zal nog onder het mes moeten de komende dagen en ligt nog een heel aantal weken op de afdeling intensieve zorgen.

Jullie kunnen op dit moment niet veel doen voor haar, maar weet dat we het voelen als mensen aan haar denken, duimen, kaarsjes doen branden, bidden en geloven dat het goed zal komen.

Vele groetjes, Ilse, de mama van Elselien

8 gedachten over “brief aan haar klasgenootjes en vrienden”

 1. Lieve Elselien en familie,
  Wij zullen jullie brief morgen voorlezen aan de kinderen van de klas. Dit zal bij hen heel wat teweeg brengen, maar we zullen er samen over praten. Lieve klasgenoot we zijn er voor jou en duimen voor een goed verloop. Onze klaskaars zal het licht tot bij jou brengen en door ons gebed sturen we heel veel kracht jouw richting uit. Lieve ouders en familie, we willen dit alles ook voor jullie doen, want het is heel zwaar om dit door te maken. Een hele dikke knuffel van de klasgenootjes en de andere vele vrienden en vriendinnen van Sint-Lodewijk.

 2. Lieve Elselien

  Jij bent gedurig in onze gedachten; mochten alle goede wensen je met vlindertjes bereiken, je kamer op intensieve zorgen zou zeer kleurrijk zijn momenteel.
  Jij wordt omringd door goede zorgen en door heel veel liefde van je gezin en dat is momenteel het belangrijkste. Blijf vechten meisje! Warme knuffel van Hilde

 3. Lieve Elselien en familie,

  Het was erg verschieten toen we gisteren terug kwamen van onze minitrip naar de Ardennen. We hebben al veel aan jou gedacht en we hebben gisteren samen voor jou gebeden.
  Laura vindt het heel erg dat je dit allemaal moet meemaken. Maar wonderen bestaan, kijk maar naar Laura, zij is ook door het oog van de naald gekropen en heeft stap voor stap, een nieuw leven opgebouwd. We weten heel goed dat het een lange en moeilijke weg is maar je mag de moed nooit opgeven. Je hebt een geweldige familie en vele vriendjes en vriendinnetjes die aan je denken en je steunen. We zullen elke dag voor je bidden en hopen zo dat je voelt dat je nooit mag opgeven. Je bent een vechtertje net als Laura en we hopen dat je het ook zal halen! We denken aan je! Veel sterkte…

  Heel veel liefs van Laura en Katja

 4. Lieve Elselien,
  Je zit diep in mijn hartje. Blijf vechten! Je bent een hele sterke en lieve dappere vriendin.
  Riete

 5. Ik denk veel aan jou! Als je bezoek ontvangen sta ik paraat! We missen je gesprekjes via Skype. Veel beterschap vanwege Julie Tersago!

 6. Lieve ouders,
  dit briefje aan de klasgenootjes vind ik heel dapper !
  Ik zal morgenvroeg speciaal met Wannes en Zoë naar de klas trekken zodat we allemaal samen kunnen luisteren naar het momentje waarop juf Lilyane en juf Ilke mama’s brief zullen voorlezen. Ik zie Elselien in mijn gedachten zo al verschijnen op de computer van bednet ! We zullen deze keer niet kunnen wuiven naar haar, maar we zullen haar aanwezigheid heel hard voelen !!! Daar ben ik vast van overtuigd …
  Héééél veel liefs
  Juf Christine (blio)

 7. Hallo Elselien en familie,

  Jullie zijn eens een keertje op bezoek geweest op de manege toen Laura kwam paardrijden, en ik herinner mij jullie nog heel goed. Elselien, je bent zo een lieve en hele fijne meid. Toen ik jullie verhaal hier toevallig las, moest ik even slikken. Ik duim echt voor jullie, en hoop dat het heel snel weer beter gaat! Blijf vechten, en hopelijk kan je als je er helemaal bovenop bent nog eens langskomen bij de paarden!

  Lieve groetjes en heel veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *