366

IMG_00491 jaar, 12 maanden, 366 dagen met daarin 6 operaties, 41 dagen intensieve zorgen, bijna 7 maanden ziekenhuis,…

Precies een jaar geleden stond onze wereld stil.  Precies een jaar geleden kregen we het afschuwelijke nieuws te horen dat onze dochter het enorm moeilijk had en dat ze het wel eens niet zou kunnen halen.  Precies een jaar geleden zei ik tegen een fantastische arts:  let op, het is een straffe.  En ze deed het!  Ze overleefde de nacht, ze spartelde de dagen nadien door, kreeg af en toe eens een enorme terugval, maar ze leeft.  Onze lieve meid werd vanaf toen een held genoemd.  Ze heeft al een enorme weg afgelegd, er staan haar nog heel wat uitdagingen te wachten, maar net als toen blijf ik zeggen, het is een straffe!  Ook al verliest ze zelf soms wat de moed, blijft ze zo bang van nieuwe dingen, ze blijft dromen van een toekomst.  En dat is wat we haar toewensen, een prachtige toekomst, liefst zonder pijn, maar met veel liefde, warmte, geluk en hoop.  Hoop die ze hopelijk nooit zal verliezen.

We weten niet wat er haar en ons nog te wachten staat.  Die 366 dagen hebben we geprobeerd te genieten van elk moment.  Soms lukte dat, soms lukte het wat minder, maar we blijven gelukkig zijn met elkaar.  Onze andere kinderen deden het fantastisch en de echtgenoot en ik leerden het met vallen en opstaan.  Wij hebben dit jaar ook geleerd om niet te ver vooruit te kijken en in het nu te leven.  Daarnaast leerden we heel wat nieuwe mensen kennen die ons samen met onze vele lieve vrienden en familie bijstonden.  Rondom onze bij tijden heel kleine leefwereld, wisten we dat er enorm veel mensen meeleefden en hoopten.  Ontelbare kaarsjes zijn gebrand, duimen werden krampachtig omhoog gehouden, talloze gebedjes werden aan Elselien opgedragen en vele kaartjes vonden de weg naar onze brievenbus.

We zijn heel dankbaar om alle steun die we mochten ervaren.  Zonder de mensen rondom ons zou het nog veel moeilijker geweest zijn.  Ooit zal Elselien dit verhaal ook lezen.  Ze mag trots zijn op zichzelf en op de mensen die er voor haar waren.

12 mei is bijna voorbij.  Ik ben blij.  Het was een dag vol herinneringen, maar tegelijk zie ik het ook als de start van een nieuw jaar.  Een jaar waarin de tegenslagen hopelijk onze deur voorbij gaan.  Ik hoop dat het een jaar wordt met enkel mooie momenten.  Ik hoop het zo…

20160428_112030

7 gedachten over “366”

 1. Liefde, geloof en vertrouwen gaven en geven jullie telkens opnieuw de kracht.
  Jullie zeer bewogen jaar heeft ook bij ons menig traantje laten vloeien. Laat het aub vanaf nu gewoon zo gemakkelijk mogelijk gaan….wij hopen en wensen het jullie met heel ons hart!

 2. Ik hoop mee met jullie voor een goed jaar met minder zorgen en vooral genieten van elkaar, het nieuwe huis in wording en de nieuwe auto (wat een fantastisch initiatief, chapeau voor die mensen).
  Goede moed en een extra portie energie stuur ik naar jullie.
  liefs, Hilde

 3. Zo mooi verwoord, Ilse. Ik hoop dat het geluk voortaan aan jullie kant mag staan. Ik wens het jullie van harte. Goede moed voor jullie allen.

 4. Een nieuw jaar met een nieuwe start. En Elselien kennende gaat ze er weer tegenaan gaan met alle ‘geweld’ dat ze in zich heeft. Je zult zien : ze gaat weer iedereen versteld doen staan met haar power. GO FOR IT ELSELIEN !!!

 5. Ik heb zo met jullie meegeleefd, zo naar jullie opgekeken, zo verwonderd gestaan van de tonnen moed waarmee jullie elke tegenslag te lijf gingen, zoveel liefde gevoeld tussen jullie allen. Samen met zovele andere mensen wens ik jullie dan ook een spiksplinternieuwe start toe van een knaller van een jaar met nieuwe kansen, uitdagingen, een nieuwe woonst en weinig ziekenhuisopnames ! Dikke knuffel. X

 6. Wat een jaar. Het kan nu alleen maar beter gaan Elselien die wat sterker word en stilaan haar draai vindt Genieten van de mooie dingen en de minder goede dagen de moed niet verliezen
  Zeg aan Elselien dat de nieuwjaarsbrieven klaar liggen (zij weet ervan)
  groetjes tante Lieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *