Steunpilaren

Ik had het vandaag wat moeilijker in mijn hoofd. Mijn gedachten vlogen heen en weer, mijn hersenen stoppen nooit. En dan, uit het niets, belt een vriendin, want ja D, doorheen de jaren werd je meer dan een fijne mens, je werd een steunpilaar met een groot hart en een luisterend oor. Ik kon mijn hart luchten en met een blije glimlach sloot ik het telefoongesprek af.

En alsof ze het voelde, belde even later een tweede steunpilaar. Ook N bood haar hart en haar oren en liet me vertellen. En ook zij liet mij opnieuw lachen met haar verhalen over wafels en schoenen en haar onwaarschijnlijk lieve dochter. 

Ik heb zo nog wel wat steunpilaren. Stuk voor stuk fijne mensen die steeds klaar staan ook al dragen ze zelf ook al een vaak zware rugzak mee. Gelukkig zijn zij er, want zonder steunpilaren kan geen enkel huis stevig blijven staan.

4 gedachten over “Steunpilaren”

  1. Ilse, ik ben blij dat je die steunpilaren hebt. Ik weet wat je bedoelt. Ik heb veel bewondering voor wat jij allemaal doet. Als je nood hebt aan een babbel of een wandeling, laat het gerust weten. Warme knuffel

  2. Is heel juist Ilse… Ik heb ook nood zaan veel steun hoewel wat jullie doormaken heel wat anders is… Vind het zo jammer dat ik geen auto heb en enkel op afstand steun kan bieden en luisteren.
    Ik hoop tot de feestdagen alsnog voor jullie wat gezellig maken samen
    Jullie zijn een echt modelgezinnetje en ik ben zo opgelucht tot Elselien wel de steun krijgt die ze nodig heeft

  3. Veel moed voor 2021. Jullie zijn een warm gezin waarbinnen Elselien zich ondanks alle problemen in een veilig nest bevindt. Aan jullie allen een veilig 2021. Groetjes vanaf de overkant van de Dender. 😉😷🥂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *