voor het eerst

De voorbije dagen stonden in het teken van inpakken.  Neen, niet om naar ons nieuwe huisje te verhuizen, daar is nog iets te veel werk.  Het was voor de jongste dochter dat ik valiezen en bakken mocht vullen.  Zij is voor het eerst sinds de operatie in mei zonder één van ons weg.  Samen met oma en opa is ze een midweekje naar Villa Rozerood.  Oma en opa hadden immers de fijne gewoonte om met hun kleinkinderen wanneer ze 12 waren, eens naar de bergen op vakantie te gaan.  Het ziek zijn van Elselien heeft die plannen in het water doen vallen.  Het is ook niet zo evident om met haar op vakantie te gaan.  Alle zorg die nodig is, kan niet zomaar door opa en oma gedaan worden.  Gelukkig kan het wel in De Panne, de bergen zijn dan maar duinen geworden.  Oma en opa stonden haar reeds op te wachten toen wij met de auto toe kwamen en dank zij alle voorbereidingen thuis verliep de installatie vlot.  Opa en oma zien het zitten, wij zagen het ook zitten, de hele ploeg van de villa ziet het zitten en Elselien?  Die was toch wel een beetje zenuwachtig!

Nu hebben wij ook vier dagen en nachten zonder onze kleine muis.  We gaan er van profiteren om eens dingen te doen die anders nogal moeilijk zijn.  Nu moeten we geen rekening houden met medicatie, TPN, sondezakken, rolstoeltoegankelijkheid en wat nog meer.  Een dag zal plots heel wat uren extra blijken te hebben.

En toch…  zullen we ze missen.

6 gedachten over “voor het eerst”

  1. Ik weet dat je haar keihard zal missen, da’s hier ook zo als Kleine Kadee met opa en oma naar de villa trekt. Maar geniet toch ook maar hoor! Van de rust, van mekaar, van de simpele dingen die nu ineens wél allemaal kunnen.
    Enne… mispak je niet: die week vliegt voorbij! ?

  2. Mooi! Goed ook voor Elselien. Ik duim dat het vlotjes verloopt. Ze is in goede handen en zo krijgt Elselien ook meer vertrouwen dat ook die dingen weer voor haar mogelijk zijn. Voor jullie allemaal een fijne paastijd en leuke dagen.

  3. Woh! Zowel voor jullie, als Elselien en opa en oma, een hele grote stap! Ik duim dat alles goed zal blijven gaan en jullie even tijd voor andere dingen hebben!

  4. Kleine muis zal ongetwijfeld in de watten worden gelegd. Laat jezelf ook maar eens in de watten leggen. Wat “me time” kan deugd doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *