vakantieplannen en vier schatten

Vakantie…  De voorbije jaren werd de zomervakantie telkens gekenmerkt door onverwachte tegenvallers.  Elke keer opnieuw moest de dochter opgenomen worden in het ziekenhuis.  De laatste grote vakantie viel zelfs helemaal in het water.  Dit jaar hopen we op beter.  We dromen van een zomer zonder ziekenhuisopnames en onverwachte onderzoeken.  We dromen van een echte vakantie.  Ons weekje Villa Rozerood is geboekt.  Maar wat doen we met die andere acht weken?  Veel mogelijkheden hebben we niet.  Onze held is zo beperkt dat er niet veel leuke uitstapjes en verblijven mogelijk zijn.  Plots kwamen de twee jongste dochters (die vier handen op één buik zijn) met het idee om te logeren in de Efteling.  (of Disneyland volgens de jongste)  Eén dagje Efteling is te lang voor Elselien en wanneer we ons bezoek kunnen spreiden en af en toe wat gaan rusten, zou het al veel haalbaarder zijn.  Alleen jammer dat alles zo duur is.  Meer dan 500 euro voor twee overnachtingen overstijgt toch wel het budget (laat staan voor 4 nachten!).  Dochter nummer 2 wil nu mee sparen om het toch te kunnen doen.  Speciaal voor haar speciale zus.

De zoon bewondert zijn dappere zus trouwens ook.  Dat bleek wel uit een taak voor school.  Ze moesten een voorwerp mee brengen dat hen deed denken aan iemand naar wie ze opkijken.  De echtgenoot is speciaal terug naar Mespelare gereden om nog een korset terug uit de container te vissen.  Daarin plantte de zoon dan een stekje om aan te tonen dat Elselien een overlever is.

De oudste dochter wil ook heel graag meer leren over de verzorging van haar kleine zus.  Zo kunnen moeke en vake eens meer weg en kan zij bij Elselien blijven.  Ze heeft ook al vaak geholpen nu de echtgenoot zo veel tijd in ons huis moet steken.

Eerlijk?  Ik bewonder mijn kinderen alle vier.  Stuk voor stuk zijn ze zo bijzonder.  De echtgenoot en ik hebben het getroffen met onze schatten!

 

 

8 gedachten over “vakantieplannen en vier schatten”

 1. Dat zag ik al van bij t begin toen ik jullie leerde kennen: een warm gezin, dat empathisch is, hulpvaardig, survivors,…met het hart op de juiste plaats x

 2. Daar word ik nueens heel stil van zie!
  Ik ga met Kleine Kadee ook een week naar de Villa (onder ons tweetjes), wie weet zijn we er samen!

 3. Woh! Dat korset vind ik echt helemaal metaforisch (zie PB). Prachtige initiatieven. Wordt er warm van. Hoop dat er niets tussen gaat komen. Dat kennen we hier ook maar al te goed. VS over 2 weken kan ook niet doorgaan ivm operatie Thim op 13/5 (vrijdag de 13e). Gelukkig 4 dagen Malta kunnen doen, ondanks het feit dat zoonlief alle dagen ziek op bed heeft gelegen.
  Ik gun het jullie van harte! Wanneer start de vakantie officieel? Ik kom zeker nog jullie kant op!

 4. Hallo Thysjes allemaal,

  Net zoals vorig jaar gaan Suzanne, Dirk , ik en onze Pa een ‘sponsorinkje’ doen voor jullie uitstap naar de Efteling. Met veel liefde gegeven omdat jullie het verdienen.
  XXX.

 5. Jullie zijn gewoon een fantastisch gezin die het zeker verdienen om eens een paar dagen naar de efteling te gaan . Groeten uit laakdal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *