foto’s sorteren

Ooit hebben we verbouwd, maar de afwerking liet steeds maar op zich wachten omdat er zoveel andere dingen voorrang hadden.  Nu is de echtgenoot er toch aan begonnen en daarvoor moeten de bovenste kasten in de woonkamer leeg worden gemaakt.  Dit is natuurlijk het moment om dan eens grote kuis te houden.  Ver weg gestoken vonden we een grote plooibox vol honderden losse foto’s.  Onze kinderen begonnen er onmiddellijk enthousiast in te rommelen en de lachsalvo’s waren niet uit de lucht.  Ik kreeg toen het fantastische idee om al die foto’s te ordenen in tijd en per persoon.  Dat had ik eventjes onderschat.  Na een hele namiddag sorteren en inkleven heeft enkel Elselien al complete albums.  Gelukkig zijn we op het moment dat ze drie jaar werd overgeschakeld op digitaal fotograferen.  Anders was ik nu nog aan het ordenen en kleven.  Ik heb trouwens gevonden hoe je de foto’s kan ordenen in de tijd.  Je kijkt naar de schoenen die je kinderen aanhebben.  Aangezien hun voeten toen nog heel hard groeiden, kregen ze elk seizoen andere schoenen en zo kan je wel wat foto’s bij elkaar brengen.

Vanavond proberen we dochter twee haar albums in orde te brengen, dan zitten we toch al aan de helft!  En als alles klaar is, beginnen we aan de digitale foto’s…

Een gedachte over “foto’s sorteren”

  1. De echtgenoot is, naast de afwerking, ook begonnen aan het verplaatsen van bijna 16.000 digitale foto’s en filmpjes. Ik heb me daar ook al kostelijk mee geamuseerd. Vooral als één van de kinderen het fototoestel in handen kreeg, werden de vreemdste filmpjes gemaakt. Ikzelf ben blijkbaar een kei in gekke gezichten trekken. Ilse is de enige die er goed mee wegkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *