vakantie

vakantie

De schoolvakantie begint op zijn laatste benen te lopen.   Nog een kleine twee weken en we mogen nog meer dan anders beginnen puzzelen en plannen om alles gedaan te krijgen.  We beginnen  ons dus ook weer voor te bereiden op een terugkeer naar school.  De laatste dagen vragen mensen die we niet zo vaak zien me: “En, een goede vakantie gehad?” of  “Hoe was de vakantie?”  En dan… weet ik niet onmiddellijk wat ik moet antwoorden.  Mensen verwachten dat je dan enthousiast iets zegt over één of andere leuke reis of een uitstap.  Maar bij ons verloopt de vakantie al jaren niet zoals we planden.   Het is soms moeilijk om dan te vertellen over ziekenhuizen en ingrepen.  Het is moeilijk om het te hebben over je nood aan echt vakantie (want je hebt er net twee maanden gehad!)  En heel soms is het echt moeilijk om geïnteresseerd te luisteren naar al die vakantieverhalen en om die mooie foto’s te bekijken.

Maar lieve mensen, laat jullie niet tegenhouden, ondanks alles geniet ik toch ook een beetje mee door jullie verhalen en foto’s en droom ik van reizen naar zonniger oorden…  En als je mij dan vraagt naar onze belevenissen, laat me dan ook alles vertellen en begin niet snel over iets anders.

Een gedachte over “vakantie”

 1. beste Ilse,
  ik volg je verhalen met interesse hoor.
  Ook ik heb geen normale vakantie gehad. Leuke vakantiekiekjes kan ik niet tonen en boeiende reisverhalen nog minder. De meeste tijd was ik thuis omdat ik niet sterk ben. Uiteraard kan ik dan lekker in mijn zetel zitten en rusten.
  ik kan me bij die ziekenhuisopnames wel iets voorstellen, dan verlang je zeker naar de rust en gezelligheid van thuis.
  probeer toch nog te genieten van kleine flardjes rust en ontspanning. Ook voor Elselien, je dappere meid,
  grtjs, hilde wiels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *