Picc

De laatste weken zien en horen we weer vaker artsen dan ons lief is. Een haperende lijn, wat verhoging, een onwillige poort, pijn hier en daar, plotse buikkrampen, trombussen,  blauwe plekken, … het laat de dokters nadenken en zoeken en laat ons twijfelen. Er volgden weer een paar gesprekken die er stevig inhakten en daarnaast gingen we ook in zee met een nieuw palliatief team nadat Koester plots liet weten dat ze ons niet meer wilden begeleiden. 

Ook vandaag reden we naar Brussel. Al een paar dagen had onze prinses pijn in de arm waar de picclijn zat. Gisteren riep ik de hulp in van het uz en na weer maar eens een overleg beslisten ze dat dochterlief de volgende dag op afdeling 935 verwacht werd. De picclijn moest er uit. In normale omstandigheden is dat een fluitje van een cent, maar doordat er zich daar een paar trombussen hadden genesteld, moest het verwijderen met wat meer omzichtigheid gebeuren. Gedurende minstens vier uur zou de lijn telkens drie centimeter terug worden getrokken. Ondertussen werden hartslag, ademhaling en saturatie gecontroleerd zodat er snel kon worden ingegrepen bij problemen. 

Om kwart over zes reed de ziekenwagen na een lange spannende dag terug onze straat in, een lijn armer, wat instructies rijker. Over een week maken we nog eens de  omgekeerde rit en blijven we een nachtje slapen en hopelijk kunnen we nadien genieten van de zilte zeelucht en de warme zorg.

4 gedachten over “Picc”

 1. Ondersteboven van wat ik weer lees ook tussen de regels door…
  pfff… en wat een beproevingen weer…
  en dan dat van Koester…
  Ik stuur veel warme knuffels door de lucht jullie richting uit!
  XXX
  K en co

 2. Hoezo niet meer WILLEN helpen/begeleiden?…….

  Lieve samen, wat een verslagenheid EN kracht! Ben zo ongelofelijk trots op jullie. Ik hoop dat er letterlijk veel zon gaat schijnen, zodat jullie daar in ieder geval van kunnen genieten.

  Dikke knuf,

  Irene Caubo

 3. Alles lijkt plots somber, palliatieve begeleiding, medische toestand en dan dat druilerige weer. Ik hoop dat binnenkort de zon mag schijnen, letterlijk en figuurlijk. Daar worden we met z’n allen vrolijk van. Veel moed en een virtuele knuffel aan jullie allen. 💚🌞🌞🌞💚

 4. Eeeeuuuuhhhh….Koester deed wat ?!?! Dit gaat mijn begrip te boven.

  Wij duimen hier maar weer voor een goede afloop volgende week.
  En weet je wat … ik bestel gewoon die zon voor jullie , NAH !
  Dikke warme knuffels 💚💛💜💙
  Greet en Gilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *