Overleg

Zo stilletjes aan wordt er toch weer eens gedacht aan vertrekken. Op dit moment is er een plan, een ambitieus plan zelfs. Donderdag zal onze held vanuit het ziekenhuis met de ziekenwagen vertrekken richting zee. Enkel een nieuw vervelend beest kan nu nog roet in het eten strooien, maar aangezien zo ongeveer het hele kinderziekenhuis het vertrek aan het regelen is, zou het deze keer toch echt wel moeten lukken.

Voor we de deur hier kunnen sluiten, moet er heel wat afgesproken worden. Dochterlief gaf de voorbije weken aan dat ze nu wel een grens bereikt heeft en dat het genoeg is geweest. Daarvoor worden formulieren opgesteld, brieven geschreven en handtekeningen verzameld. Kwestie van op verplaatsing niet voor verrassingen te komen te staan. Er wordt een beleid uitgestippeld rond reanimatie en alles wat daar komt bij kijken. De ademhalingsondersteuning wordt verder op punt gesteld en alles is in orde om thuis of in Villa Rozerood nog meer ondersteuning te kunnen bieden. Onze prinses heeft ook hierover trouwens te kennen moeten geven hoe ver ze hierin wil gaan.

De dag was gevuld met overlegmomenten en diepe gesprekken over leven en afscheid nemen. Vandaag werd vooral haar mentale kracht op proef gesteld. De psychiater vindt haar wilsbekwaam, maar zelfs dan blijft ze nog steeds een tiener van zeventien die moet oordelen over levensvragen die een zeventienjarige zich niet zou moeten stellen.

Ze slaapt al weer eventjes, alles put haar zo hard uit. Maar de slaap heeft één groot voordeel: geen gepieker, geen moeilijke babbels, geen pijn, geen onrust. De nacht neemt alle verdriet en onmacht weg en zorgt enkel nog voor de welgekomen ontspanning die zo nodig is.

11 gedachten over “Overleg”

 1. Amai…stil word ik hier van… en in die stilte duimen en duimen en duimen we dat alles nu ‘goed’ mag gaan zodat VR eindelijk, na al die weken hopen op en verlangen naar, niet meer een droom is om naar uit te kijken, maar warme en welgekomen realiteit voor Elselien en jullie gezin xxx

 2. Hoop echt dat jullie samen een fijne tijd hebben in Villa Rozerood. Even weg van de harde realiteit van het ziekenhuis. Wat een moeilijke weken hebben jullie meegemaakt. En zo moedig …!
  Ik duim voor een goede week aan zee!👍👍

 3. Villa Rozerood gaat jullie zoooo goed doen. Geniet van van het verblijf, van de zee, van elkaar, … en laat jullie maar eens goed in de watten leggen. 😘 😘 😘 😘

 4. Wat een moedige dochter hebben jullie toch om over zo’n levensvragen te moeten oordelen . Ook de ouders, broer en zussen wens ik een fijne tijd in villa “Rozerood”. Veel moed aan het hele gezin. 🍀🌊🤞

 5. Super veel respect voor het hele gezin. Boven menselijk moeilijk vind ik dit!
  Geniet, in de mate, dat dit mogelijk is in de gegeven omstandigheden!
  Telkens als ik jullie, aangrijpend verhaal lees ben ik woordelooos!
  Heel veel moed voor elke stap, die jullie zetten!!!!

 6. Wat een moeilijke gesprekken….
  Het moet voor ieder van jullie uitputtend zijn…mijn hart bloed als ik hoor wat jullie keer op keer meemaken… . Jullie hebben een kanjer van een dochter(misschien wel meer kanjers thuis, maar ik ken enkel Elselien) en ik heb veel respect over hoe jullie steeds alles aanpakken. Elselien heeft een gouden nest…
  Ik hoop dat jullie nog een fijne tijd in villa Rozerood gaan beleven…
  Dikke knuffel

 7. vreselijk om op die leeftijd zulke dingen te moeten beslissen.
  Maar ook begrijpelijk….wat heeft ze allemaal al doorstaan. Ze is een ongelofelijke prachtige dochter met een fantastische familie!
  Ik hoop dat jullie een heel mooie tijd hebben allemaal samen in Villa Rozerood.

 8. Ook al weet ik niet wat te zeggen en weet ik niet wat je horen wilt, ik hoop dat je weet dat het ons enorm raakt en dat we de wereld zo graag zouden omdraaien en jullie helpen als dat ook maar een heel klein beetje zouden kunnen.
  Waar onze woorden falen, slaagt misschien een “hele” dikke knuffel!

 9. Ik ken jullie niet en kwam via via op je blog terecht..
  Maar wauw, wat zijn jullie sterk! Er zijn geen woorden voor. Wat heb ik een bewondering voor de moed die jouw kleine prinses moet bezitten. Ik wens jullie een mooie tijd samen in Villa Rozerood. Een dikke knuffel vanuit Limburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *