Lijnwissel

We hadden plannen, grote plannen zelfs. We zouden naar Disneyland gaan en naar Villa Rozerood. Maar covid strooide roet in het eten en de poort van onze prinses strooide lustig mee. Sinds gisteren logeren we dus in Villa UZ, iets minder luxueus, iets minder rustgevend, maar des te spannender en avontuurlijker.

De ziekenwagen bracht ons dank zij mijn navigtievermogen zonder omwegen naar het ziekenhuis (mannen zijn echt niet beter in kaartlezen en dergelijke!) en op kamer 39 was het bed al opgemaakt. Aangezien zowat elke arts, verpleegkundige en psycholoog die betrokken is bij onze prinses de operatie met enige ongerustheid tegemoet zag, vond er in de namiddag nog en groot overleg plaats en volgde er gelukkig groen licht voor de ingreep.

Om half negen deze ochtend liet ik een optimistische dochter achter op de operatietafel en startte het wachten. Om half elf rinkelde mijn telefoon en maakte mijn hart een extra sprong. Onze favoriete anesthesist liet weten dat dochterlief het goed deed, maar dat de ingreep toch wel moeizaam verliep, ze waren nog lang niet klaar. Pas om kwart over één volgde het verlossende telefoontje dat ze op de ontwaakzaal was, met een nieuwe broviac. De poort die voor zoveel problemen had gezorgd, was er uit en dat bleek hoognodig. Nog een paar weken en hij zou weer volledig verkalkt geweest zijn.

Nu slaapt onze prinses, volledig uitgeteld van een dag die toch weer heel wat van haar lichaam gevraagd heeft, maar wij zijn vooral dankbaar dat we weer wat extra tijd samen hebben gekregen.

3 gedachten over “Lijnwissel”

  1. Zo een dappere sterke dochter die jullie hebben, ik ga een kaarsje voor haar branden en hopen en 👍👍👍 dat alles goed verloopt.
    We denken aan jullie, vele zoenen uit Laakdal 😘😘😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *