een dag verder

We zijn weer een dagje verder.  Gisteren was een dag die Elselien liefst vergeet.  Ze voelde zich toen de hele dag misselijk, moe, had pijn in haar rug en had heel veel problemen met ademen.  De slijmen in haar longen kreeg ze maar niet weggehoest, ook al deden we zo vaak IPV.  Uiteindelijk moesten we zelfs de bipap opzetten met extra zuurstof.  Toen ze deze ochtend wakker werd, leek het wel of we een andere dochter hadden.  De slijmen waren spoorloos verdwenen.  Ook al was de misselijkheid er nog, toch zat er al heel wat meer leven in.  Ook bij het verversen van het bed merkte ze dat er toch wel een verbetering was.  Het deed al zoveel pijn niet meer bij het draaien.  Als morgen de rolstoel er zou zijn, gaan we zelfs proberen om haar te laten zitten.  We zijn benieuwd wat dat gaat geven.

Ze is ook zowel in de voor- als in de namiddag naar de speelzaal geweest.  Het gevolg is wel dat ze nu heel moe is, hopelijk kan ze nu de hele nacht goed slapen.  Ik slaap wel wat minder, de antibiotica loopt ook ’s nachts en aangezien dat drie soorten zijn, vraagt dit wel wat tijd om te spoelen, toe te dienen en nog eens te spoelen.  Om de dochter te laten slapen, zorg ik er voor dat de alarmen niet te veel lawaai maken.

Jammer genoeg kregen we toch ook weer eens minder goed nieuws.  Uit de kweek die er gemaakt was van het slijm in de longen, is gebleken dat er een schimmel is komen wonen in haar longen.  Nu de bacteriën eindelijk de uitgang beginnen te vinden, komen de schimmels langs.  Dit wil zeggen dat antibiotica 4 er ook zit aan te komen.  Volgens mij heeft Elselien al meer antibiotica gekregen de laatste 15 weken als ik in mijn hele leven.   Hopelijk heeft ze nu genoeg afweer om al de rest van die vieze dingen buiten te zetten.

2 gedachten over “een dag verder”

  1. Potverdorie, nu weer schimmels!
    Toch blij te horen dat de verzorging wat minder pijnlijk is. Hopelijk kan jij een beetje rusten als zij in de speelzaal is om de nachten te compenseren en hopelijk lukt het wat voor het thuisfront ? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *