medicijnen

Vijf maanden geleden was onze dappere held volledig medicijnvrij.  nadat ze jarenlang drankjes en pillen geslikt had voor haar maag en spijsvertering, konden we dank zij de TPN eindelijk alle medicijnen de deur wijzen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jammer genoeg kunnen we nu niet meer zeggen dat er niets meer moet geslikt worden, integendeel zelfs.  Sinds de dochter uit intensieve is, is er steeds meer bij gekomen.  Ze krijgt medicatie tegen spasmen, pillen die de vochthuishouding regelen, antibiotica, maagzuurremmers, maagbeschermers, iets tegen de misselijkheid en pijnstillers.  Per dag zitten er in haar pillendoosjes maar liefst 27 pillen, krijgt ze 6 drankjes en wordt er 1 capsule twee maal per dag intraveneus gegeven.  Doordat we heel wat via haar sonde geven wil dat dan wel zeggen dat we hier af en toe ook apotheker mogen spelen, want niet alles zit in capsules.  Hier wordt dus naar hartelust geplet en gemengd.  Heel die rimram spuiten we dan elke keer door met véél water, kwestie van de sonde een beetje te sparen.  Die medicijnen staan gekend als af en toe een beetje agressief zijnde.  Gelukkig krijgt ze ook iets om haar maag te beschermen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En moesten die dingen nu allemaal nog doen waarvoor ze dienen, we zouden heel blij zijn…  Maar ja, waarschijnlijk is dit nog net iets teveel gevraagd.

 

6 gedachten over “medicijnen”

 1. Amai, en ik die dacht al veel pilletjes per dag te moeten slikken. Dit is toch nog veel erger!
  Moed houden. Hopelijk kunnen de dokters dit ook langzaam afbouwen. Groetjes, Reinhilde.

 2. Wel een beetje veel voor zo een klein lijfje. Controleren de dokters wel genoeg of het één het ander iet tegenwerkt want ik ken dat : pillen voorschrijven en dan nog een pilletje voor de nevenverschijnselen en dan een druppeltje om die pillen dan weer te neutraliseren.Hopen dat dit zo snel mogelijk afgebouwd wordt.
  groetjes en een vruchtbare revalidatieweek. tante Lieve

 3. Hoi Elselien, ik vind het moedig van he dat je zoveel pillen slikken moet, maar het zal niet anders gaan, ik hoop dat ze ook iets af doen tegen de pijn. Ik weet tot er al veel mensen zullen geweest zijn die blijven zeggen tegen je ”houdt moed Elselien” ”je doet het goed Elselien” we zeggen get allemaal, en idd enkel om je moed in te spreken, maar hrt is gemakkelijk gezegt he. Maar ik hoop uit het diepste van mijn h

 4. Hoi Elselien, ik vind het moedig van he dat je zoveel pillen slikken moet, maar het zal niet anders gaan, ik hoop dat ze ook iets af doen tegen de pijn. Ik weet tot er al veel mensen zullen geweest zijn die blijven zeggen tegen je ”houdt moed Elselien” ”je doet het goed Elselien” we zeggen get allemaal, en idd enkel om je moed in te spreken, maar hrt is gemakkelijk gezegt he. Maar ik hoop uit het diepste van mijn h

  1. (Even verder gaan was nog niet klaar) dat je moed zukmlt halen uit de liefde die je thuis krijgt en lensen rondom je roy toy meid

 5. Inderdaad een hele apotheek! Kan de apotheek daar niet gewoon zelf 1 pil van maken? Wat zijn de verwachtingen? Kan de deel van de medicatie weer stoppen over een tijdje? Heftig hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *