huizen en zitten

Je trouwt, koopt een huis, krijgt vier kinderen en besluit dan om dat huis te verbouwen tot een comfortabel woning waarin elk zijn plaats heeft.  En dan, als een donderslag bij heldere hemel, valt alles rondom jou in duigen.  Je richt je dan op het overleven van je kind, om het herstellen, het beter worden en het overwinnen van alle mogelijke infecties.  Na maanden ziekenhuis mag je kind eindelijk eens een weekend naar huis.  Dit is fantastisch nieuws en je wil er 100% voor gaan.  Ook al is je kind nu heel zwaar beperkt, toch denk je heel naïef dat het allemaal wel nog zal mee vallen thuis.  Maar jammer genoeg wordt je al heel snel met je neus op de feiten gedrukt.  Je huis is niet aangepast, het is zelfs niet eens toegankelijk.   Tegen beter weten in probeer je dan oplossingen te vinden.  Je maakt plaats in de woonkamer voor een bed, een tillift en een verzorgingstafel, je schaft je een badje aan om de haren te kunnen wassen terwijl ze ligt.  Dit zijn dingen die je eenvoudig kan doen, maar jammer genoeg is de oplossing voor een te smalle gangdoorgang, een drempel aan de deur, een schuifraam en een terras met een drempel en een bad- en een slaapkamer boven niet zo eenvoudig te vinden.  Na een paar weekends aanmodderen zijn de echtgenoot en ikzelf ons beginnen realiseren dat we misschien toch maar eens moeten beginnen uit kijken naar iets anders.  Iets met een badkamer en liefst ook nog twee slaapkamers beneden.  En als het kan ook nog eens drie extra slaapkamers. Onze andere kinderen hebben immers ook nog een thuis nodig.  Nu zijn we de immosites aan het afschuimen en hebben we al een paar huizen bezocht.  Ook bouwgronden ontsnappen niet aan onze aandacht.  Maar we weten nu al dat de zoektocht niet makkelijk zal zijn.  De huizen zijn te klein, te ver weg van de leefomgeving van onze grote kinderen, niet toegankelijk en als het dan wat lijkt zijn ze weer véél te duur.   Onze zoektocht zal nog wel even duren, vrezen we.

elselien zitten

Onze schat zette vandaag weer een nieuwe grote stap in de revalidatie.  Ze is voor het eerst gaan zitten op de rand van de tafel.  Helemaal gerust was ze er niet in, maar het is haar toch maar mooi gelukt.  Voor ons een hele gewone activiteit, we zitten zoveel op een dag, staan recht om iets te nemen en zetten ons dan neer op de rand van een bed, op het puntje van onze stoel, hangen languit in de zetel, leunen relaxt achterover.  Maar voor Elselien was dit zitten een heel grote overwinning op de zwaartekracht.

11 gedachten over “huizen en zitten”

 1. Een grote uitdaging is dit opnieuw … een nieuwe woning zoeken waar jullie een thuis voor het hele gezin van kunnen maken. Maar jullie zijn zo’n straffe mensen, dat ook dat, met de nodige tijd, zich zal aanbieden. Voor de rest zie ik weeral een fiere Elselien die beetje bij beetje uit het diepe dal komt. Komaan flinke meid, wij blijven achter jou staan hé !!!

 2. Dag Ilse,
  Iemand zonder een zorgenkind met een beperking beseft soms niet eens hoeveel geluk ze hebben..
  Dat zeg ik zo vaak…ik wens je een moedige zoektocht en weet dat het niet simpel is vandaar dat wij ook hebben moeten bouwen met alle grote kosten erbij.
  Maar We doen het voor hen want onze liefde is zo groot
  Liefs Ann

 3. Veel succes bij deze nieuwe uitdaging. We hopen dat jullie snel een geschikt stekje mogen vinden zodat Elselien optimaal thuis kan zijn zonder hindernissen en bijhorende frustraties.
  Veel groetjes!

 4. Niet te geloven dat sommige mensen zich vervelen hé Ilse. Elke dag is weer een uitdaging. Amai! Elselien en jullie zijn voor mij even straf als die de mount everest beklimmen. Weet dat je dat ook maar stap voor stap kan doen. De ene maakt de volgende duidelijk. Goeie moed!

 5. Niet te geloven hé Ilse, dat sommige mensen zich vervelen. Want elke dag is weer een uitdaging. Voor mij zijn Elselien en jullie even straf als diegenen die de Mount Everest willen beklimmen. Weet dat dit ook alleen maar stap voor stap kan. En de ene stap maakt de volgende wel duidelijk. Vertrouwen en goede moed!

 6. Waaw alweer voor Elselien!
  En die aangepaste woonst zullen jullie ook wel vinden, zeker weten 🙂
  We blijven duimen!

 7. Je komt er Elselien? Daar ben ik van overtuigt, je bent een vechter en alles wat je kinesist je laat doen probeer je dapper te doen, het. Lukt Elselien, ookal heb je veel pijn,je doet het toch maar, je bent een echte vechter meid

 8. Ilse, wij kunnen niet zeggen dat ons leven saai is, toch? Verhuizen is wel een hele heftige stap. Het juiste huis komt wel op jullie pad, daar heb ik alle vertrouwen in! Wat goed om te zien dat Elselien elke keer wat stapjes vooruit gaat. En wat fijn dat zij in een gezin leeft met zo ontzettend veel warmte en liefde!xxx

 9. Hallo,

  Proficiat voor Elselien; toch weer een stapje vooruit dat zitten op een recht vlak.
  We wensen jullie veel succes in jullie huizenjacht !
  Zal niet gemakkelijk zijn want inderdaad de grotere huizen zijn héél duur en als de prijs redelijk is zijn ze onmiddellijk verkocht !
  Groetjes
  Luc en Rita

 10. Arm in arm met juf Lilyane geloof ik er in dat alles uiteindelijk toch allemaal op z’n pootjes zal terechtkomen 🙂

 11. Wat is ze weer dapper jullie Elselien!!!! Beetje bij beetje.
  Ze verdient zure beertjes, een spaghetti, frietjes, chips………..
  Ik wens jullie een positieve huizenjacht, een eigen nestje voor elk.
  Veel moed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *