Zorgzaam

Een kleine acht weken geleden namen we met het hele gezin een beslissing die ons leven op zijn kop heeft gezet. Lieve tante had een thuis nodig waar ze afscheid zou kunnen nemen van het leven en wij boden haar de ruimte en de tijd in ons gezin. Sindsdien leven we op een ander ritme. Langzaam zien we de dood dichterbij komen, maar tegelijk mogen we ook veel dankbaarheid ontvangen van onze lieve tante. We zien ook de zorgzaamheid en het mee leven van de mensen rondom ons. Nonkel kwam met zijn gezin een week de zorg overnemen zodat we toch op vakantie konden, we krijgen fruit en groenten toegestopt, oppashulpen bieden zich spontaan aan, onze huisartsen sloten lieve tante in hun hart en de thuisverpleging biedt ons samen met het palliatief team een luisterend oor aan.

Het is soms slikken, af en toe zuchten, twijfelen en zoeken. Het is liefde geven en nog meer krijgen. Het is plaats afstaan en ruimte geven, het is vertrouwen hebben in de toekomst en hopen op een rustig afscheid. Het is wachten op wat komen gaat en blij terug denken aan wat was.

Lieve tante, lieve lieve lieve

8 gedachten over “Zorgzaam”

 1. Zo mooi hoe jullie ganse gezin hiermee omgaan.
  Dit is allemaal niet meer evident in deze maatschappij.
  Zo mooi dat ook jullie kinderen meegaan in deze levenswijze.
  Lieve draagt ook bij ons een speciaal plaatsje in ons hart na zovele jaren onze vriendin te zijn.We zijn bijzonder content dat ze op het einde de warmte kan vinden in een warm nest.
  Dank ook in onze naam
  Annie en Gilbert

 2. Zo mooi dat jullie ook de zorg voor jullie tante erbij nemen. Veel moed en sterkte. Chapeau hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *