Barst

Vele kleine druppels na elkaar zorgen voor erosie van de harde rots. Na tientallen herfststormen breken takken van de majestueuze eik. Kleine kevertjes kunnen zich een weg vreten door een dikke steunbalk tot hij instort, een grote rivier kan overstromen en een dam kan breken.

Ook mensen kunnen het begeven. Hoe stevig en onverwoestbaar ze ook lijken en hoe  sterk ze ook in hun schoenen staan. Soms is het laten vallen van een stomme doos genoeg om het pantser te laten barsten en na meer dan tien jaar zorgen is de plamuur om het pantser te herstellen op. De pot blijkt leeg en de opgestapelde vermoeidheid laat mijzelf in duizenden stukken van elkaar vallen.

Ik buk me en raap een stukje op, en nog een stukje en ik puzzel mijzelf weer voorzichtig in elkaar. Ik mis nog stukjes en ze zitten ook nog niet stevig vast. Elke dag komt er wel ergens een stukje weer los. Het zal tijd vragen voor ik weer heel ben.

6 gedachten over “Barst”

 1. Ik begrijp goed wat je bedoelt Ilse.

  Gerrit Achterberg schreef in”Eiland der zielen” uit 1939
  de voor velen in moeilijke situaties herkenbare woorden

  ‘Ik ben (nu) van zoveel glas
  dat elke harde stem een steen is en een barst’

  Soms voelt een mens zich radeloos en opgebrand .
  Door zoveel te geven raakt zelf het grootste vat vol energie tot op de bodem, maar altijd blijft er nog een restje over dat door de tijd weer kan en zal aangroeien met steun van familie en vrienden en kennissen die het energiepeil weer herstellen.

  Sterkte!

 2. Ik wens je heel veel sterkte en moed om toch door te zetten… Luister anders naar natuirgeluiden bv regenen waaien of zee die klotst, helpt bij mij vaak

  Jullie zin zo’n sterk geheel; samen lukt het wel, MOET gewoon X

 3. Lieve Ilse,
  Zo herkenbaar, maar ook zo niet wegneembaar. Ik kan je op afstand alleen maar een dikke knuffel geven

  Xxx

 4. Ik voel zo met je mee….. zoek de kracht bij je schatten thuis om alle puzzelstukjes terug bij elkaar te krijgen ! Maar neem je tijd !
  het citaat dat “dirk” aanhaalt is zo sprekend …..
  veel sterkte , een heel warme knuffel ! Moniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *