wachten

Wat is de activiteit die je het meest doet in een ziekenhuis?  Het juiste antwoord is … wachten.  wachten op de dokter, wachten op een onderzoek, wachten tijdens een onderzoek, wachten op een uitslag, wachten op het eten, wachten op medicatie, wachten op Marc met de zitschaal, wachten op de kinesist, wachten op …  Vandaag was het zo een dag waarop het wachten centraal stond.  Er is nog een heleboel gebeurd zoals een MRI van de hersenen, een berekening van het vetpercentage, een bezoekje van de dermatoloog (met als besluit dat er toch nog een operatie volgt om een paar neurofibromen te verwijderen), een lange babbel met de neuroloog, een paar keer binnenvallen van dokter Sander, de zaalarts, een tussendoortje van Bolleke de clown en waarschijnlijk ben ik er nog wel wat vergeten.  Maar eigenlijk weet ik nog niets.  De neuroloog gaat er eens achteraan om morgen toch al een paar resultaten te hebben zodat we verder kunnen met de behandeling.  Nu wordt er medicatie aangepast en gesproken over een baclofenpomp voor de spasmen, de TPN is al aangepast en de diuretica (vochtafdrijvende medicatie) zijn ook verhoogd.  Het gevolg is dat we moeten … wachten … om te zien of er resultaat is.

Ik denk dat we ondertussen kampioen zijn in het wachten.  Hopelijk kunnen we morgen naar huis en hoeven we zondagavond niet meer terug te komen.  Pas in januari wordt ze onze prinses terug opgenomen voor een week, maar eerst gaan we nog vakantie vieren in Villa Rozerood!

7 gedachten over “wachten”

  1. Verdorie ja al dat wachten! Van mij woord ook best omtoveren in wat ludiekers! Uitkijken en ja….alweer w a c h t e n….op die welverdiende vakantie!

  2. En jij denkt dat jullie alleen kampioen zijn in wachten… Wacht eens even, jullie zijn gewoon kampioenen in duizend en één dingen!

  3. En wachten is niet makkelijk. Je geduld wordt er stevig door op de proef gesteld.
    Ik hoop samen met jullie mee op wat verheldering vandaag en een groen licht om huiswaarts te keren. En dat jullie ook de komende weken het UZ eventjes achter jullie kunnen laten liggen.
    Liefs, Stef

  4. Wachten duurt zo lang. Om vervolgens nog weer verlenging van het wachten te krijgen. Gelukkig hebben jullie nu een leuke week in het vooruitzicht. Dan is wachten op uitslagen en dergelijke alleen maar om de tijd door te komen tot de vakantieweek!

  5. hallo, we volgen jullie via deze blog en leven steeds met elselien en jullie mee!! ja, in een kliniek word je helemaal ‘gaar’ van het wachten he….. en als t zo’n ingewikkelde puzzel is als bij elselien, is het nog extra lastig…. we wensen dat jullie heel snel jullie valiezen kunnen pakken en uit t ziekenhuis verdwijnen…. om ze dan weer te kunnen inpakken voor villa rozenrood, da ’s beter!! laat jullie er goed verwennen, met nog een extra portie, zeg dat wij het gezegd hebben…;-) jullie verdienen het heel hard!!

  6. Villa Rozerood, mooie vooruitzichten voor het gezin! Geniet er dubbel en dik van, hopelijk loopt deze keer alles van een leien dakje! Daar mag het werkwoord “wachten” niet op de agenda staan maar wel “actie”!!! Van harte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *