Uitstap

Het vieze coronabeest is ons huis nog niet binnen geraakt. Onze veilige cocon bleek voldoende om iedereen gezond te houden. Al onze inspanningen leken toch wat op te brenen.

En toch… zitten we in ons vertrouwde uz. Al een paar weken zagen we het gewicht van onze held langzaam stijgen, ze kreeg een dikkere buik, voelde zich krachtloos en slap. Kreeg weer vaker hoofdpijn en gisteren is ze het bed niet uit geweest. Sinds maandag was er al overleg met de artsen. Er werd al eens lasix bij gegeven, ik bracht nog maar eens een bloedstaal naar het labo, er werd nog wat meer overlegd en toen kwamen de bloedresultaten. Er is geen infectie (gelukkig), maar er waren wel tekorten. Albumine bleek toch wat laag te staan en ijzer was ook niet meer vindbaar. Gisteravond hakten de artsen de knoop door, een ziekenhuisopname kon niet meer uitgesteld worden. Deze ochtend kwam de huisarts de verwijsbrief brengen en pakte ik in. Klokslag twaalf uur reed ik een vrijwel lege parking terug op. 

Op de dienst spoedgevallen was het onwerkelijk stil, in de gangen zie je op een eenzame medewerker na, niemand. Op onze afdeling klinkt geen kindergehuil of hollende voetstappen. We lijken wel de enigen in het hele kinderziekenhuis. 

De albumine drupte al zes uur lang in, morgen wordt het bloed weer gecontroleerd. We kunnen enkel hopen dat alles snel weer stabiliseert en we over een lege autosnelweg opnieuw richting ons kleine dorpje kunnen waar iedereen op nummer achttien hoopt dat we weer snel samen Catan kunnen spelen.

10 gedachten over “Uitstap”

 1. Vandaag hoorde ik het liedje van Will Tura ‘hoop doet leven’, hopelijk behouden jullie die hoop en blijven jullie geloven in het goede! Jullie zijn allen bewonderenswaardig!
  Veel courage en groeten aan prinsesje!

 2. Mag ik jullie toch de tip geven om es met Nathaly Schauwbroeck te praten ?
  Zij heeft Lyme overwonnen en een collega van haar een tumor dankzij Stamarand, een natuurlijk supplement met fantastische resultaten bij kanker en andere ziektes. Omdat het werkt via het zelfhelend vermogen.
  Ik volg jullie dankzij Annick Vermeire maar je verliest niets door es met Nathaly te praten. Ik win er niets bij maar had zelf super resultaat tijdens mijn burn-out.
  Haar pagina en website is ” Positief Gezond”.
  Succes en veel goede moed.
  Liefs, Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *