uit onverwachte hoek

Deze namiddag kwam plots Sara, de sociaal verpleegkundige binnen bij Elselien.   Ze had een heel grote doos in haar handen.  Een doos die blijkbaar was afgeleverd in het UZ speciaal voor onze dochter.  Vol verwachting opende ze de doos en er verscheen een pracht van een handgemaakte pop, een vlaggetjesslinger, een warmtekussentje, een heel speciale pyjama en een ongelooflijk mooi blauw fleecedeken.  We waren stomverbaasd.  Wie stuurde ons zo iets moois?  Het bijhorende kaatje gaf al wat uitleg.  Het verhaal van Elselien gaat Vlaanderen en Nederland rond.  Steeds meer mensen horen over haar heldendaden en vertellen deze voort aan anderen.  Zo is het ook hier gebeurd.  Eva, de mevrouw die er voor zorgde dat Elselien vorig jaar en vier jaar geleden met Bednet kon werken, vertelde over haar tegen een collega.  Die collega, Piri, moest onmiddellijk denken aan de organisatie van Prinses Harte en heeft toen ook voor onze grote held een prinses Harte pakket aangevraagd.  Zomaar voor niets werden wij vandaag dus weer verrast door mensen die we helemaal niet kennen, maar die allemaal zo hard mee leven met Elselien.  Ook de kaartjes blijven komen.  Ondertussen zijn het er al meer dan 300!  Ze komen van overal.  Mensen die via via horen van Elselien en dan in de pen kruipen om haar een hart onder de riem te steken.

IMG_0101

En dit doet zo veel deugd.  Het geeft ons de moed om verder te gaan, ondanks de bacteriën, de koorts, de tegenvallers, het verdriet, de pijn, het gemis om wat eens was.  Dank je wel aan al die mensen die er samen met ons het beste van proberen te maken.

Er was trouwens vandaag nog iets leuks, vake kwam op bezoek en bracht de twee grote zussen mee.  Zij zorgen steeds voor enige animo in het anders zo stille kamertje.  Gisteren was het Thomas die samen met vake Elselien kwam opvrolijken.  Het zijn korte bezoekjes, maar meer kan ze niet aan.  Ze slaapt nog heel veel.  De operatie heeft toch weer een hoop van haar gevraagd.  Nu slaapt ze terug, onder een blauw dekentje met een prinses Harte pop in haar armen en een paar blauwe-neuzen-knuffels boven haar hoofd.

IMG_0102

7 gedachten over “uit onverwachte hoek”

  1. Hier vragen ook veel mensen naar de toestand van Elselien. Ik denk dat ze nog een BV wordt. Nu moeten alleen die vieze beesten haar niet steeds lastig vallen, maar dat heb je met beroemdheden, die worden achternagezeten door papparazi.
    Ik hoop dat ze vlug de intensieve mag verlaten zodat er terug wat meer bezoek mag komen.
    groetjes tant Lieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *