Lieve verpleegster

Hier in het uz Brussel zijn we na al die jaren al echt kind aan huis geworden. We beleefden hier al heel intense momenten en leerden heel wat prachtige artsen kennen. Ook de verpleegkundigen van kids 2 veroverden een plekje in ons hart door hun liefde en inzet voor onze held gedurende de voorbije negen jaar.

Sinds vorig jaar wordt hier echter niet meer gesproken over kids 1 of kids 2, het is nu één grote kinderafdeling geworden. Dit wil dan ook zeggen dat je kamernummer ergens tussen nul en vierenveertig ligt. De laatste grote opnames kregen we toevallig telkens een kamer op de oude kids één. De eerste maal voelde dit nog heel onwennig aan. Plots moest ik vragen waar de waterfontein stond en grote luiers lagen ook niet standaard klaar. Wat echter de grootste aanpassing bleek, waren de verpleegkundigen. We maakten plots kennis met een heleboel nieuwe mensen en ook zij moesten ons leren kennen. Ondertussen verbleven we dat voorbije jaar toch al een kleine drie maanden op de vroegere kids één en nu voelt het hier al even vertrouwd aan.

Ook met de verpleegkundigen wordt de band steeds intenser. Deze avond had ik een lange babbel met een heel lieve verpleegster. Ze maakte tijd om te luisteren en om me mijn hart te laten luchten, om ons te steunen.  Dank je wel verpleegster S. Je bent er eentje uit de duizend.

Een gedachte over “Lieve verpleegster”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *