lente

De lente hangt in onze kamer.  De geur van de hyacinten maakt dat iedereen die binnen komt, blij wordt.  Eén van die fantastische vriendinnen heeft hier voor gezorgd.  Als wij niet kunnen genieten van de lente, vond zij dat de lente maar naar binnen moest komen.

20160311_161949

Bij de dochter zien we langzaam aan een beetje vooruitgang.  Deze ochtend was ze nog een hoopje ellende dat niet wist waar ze moest kruipen, maar na de middag zagen we haar terug wat meer alert worden.  De pijn is meestal goed onder controle en voor de veiligheid, ons spook heeft hier immers al iets te vaak  voor verrassingen gezorgd, krijgt ze ook een kuur met antibiotica in de hoop zo de infecties voor te blijven.  De baclofendosis is vandaag opgehoogd en langzaam aan zien we verbetering.  De orthopedist verzekerde ons ook dat de medicatie er niet voor zal zorgen dat de kracht die ze al opbouwde weer zou verdwijnen.  De onwillekeurige spiertrekkingen zullen achterwege blijven, maar de rest moeten we kunnen behouden.  Ze zal wel weer hard moeten oefenen, maar voor onze held is dat niet echt een probleem.  Haar doorzettingsvermogen is al legendarisch.

Er stond vandaag ook plots een foto van haar pols op het programma, maar de röntgenarts vond dat dit niet prioritair was.  Elselien nu uit bed halen en op een harde tafel leggen, leek haar toch niet zo een goed idee.  Volgende week wanneer ze weer in haar rolwagen kan zitten, ondernemen we een nieuwe poging.  Die foto is trouwens om te kijken hoe het zit met de botdensiteit.  Dit heeft de endocrinoloog nodig om te bepalen hoe ver Elselien staat in haar puberteit.  Er zal dan ook nog een CT-scan volgen.

Ondertussen is de MRI die voorzien was voor eind april, terug vervroegd.  De artsen willen zeker zijn dat haar aquaducstenose toch niet weer voor problemen zorgt.  Ze braakt de laatste week weer zo veel en ook de duizeligheid is er weer te vaak.  Deze opname hopen we weer wat meer duidelijkheid te krijgen.

Het weekend is weer begonnen.  Weekends zijn standaard saai en duren lang.  Weinig dokters, geen speelzaalanimatie, geen onverwachte uitstapjes, maar wel veel tijd om te rusten en al een beetje te oefenen voor de examens die er aan komen.  En gelukkig verwachten we ook een beetje bezoek om de lange uren wat te doorbreken.

3 gedachten over “lente”

  1. Het wordt een zonnig weekend. Spijtig dat er geen terras is aan de kamer maar haal de zon toch maar naar binnen. Hopelijk gaat de misselijkheid over en werkt de pomp. Elselien is reeds 3 jaar een puber ( dit zei ze zelf toen ze 10 werd)
    groetjes en een goede nachtrust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *